Sameday Courier: Ideea de livrare in aceeasi zi prinde la romani. Afacerile s-au dublat intr-un an

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 11:00
3230 citiri
Sameday Courier: Ideea de livrare in aceeasi zi prinde la romani. Afacerile s-au dublat intr-un an
Lucian Baltaru, General Performance Manager, Sameday Courier

Sameday Courier, companie de curierat specializata pe livrarile in aceeasi zi, a inregistrat o cifra de afaceri de 500.000 de euro in primul trimestru al anului 2014, dublu fata de primul trimestru al anului trecut.

"Cresterea inregistrata in T1 din 2014 este, pe de o parte, urmarea fireasca a efortului nostru inca de la infiintare. Pe de alta parte, exista o nevoie tot mai ridicata in piata pentru livrarile rapide, in aceeasi zi - principala noastra specializare. De exemplu, faptul ca noi putem livra la ore programate o comanda de la un magazin online oriunde in tara ne creeaza un avantaj competitiv important. De asemenea, contextul a facut posibila, intr-o anumita masura, si o redistribuire intre jucatorii din piata. Suntem optimisti in privinta felului in care va arata intreg anul 2014 pentru noi", a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager Sameday Courier.

Unul dintre cei mai importanti factori care au dus la cresterea cifrei de afaceri pe primul trimestru al anului in curs este cresterea volumului de livrari ultra-rapide si speciale, desi evolutii pozitive au fost inregistrate pe toate liniile de business ale companiei. Principalele sectoare din care au provenit cele mai multe solicitari in primele trei luni ale lui 2014 au fost livrarile in aceeasi zi, atat la nivel local, cat si la nivel international, cele in regim overnight si expedierile adresate de volum.

Investitii in noi tehnologii

In primul trimestru al anului 2014, compania a investit intr-o serie de tehnologii noi de transport la temperatura controlata, atat pentru segmentul medical, cat si pentru segmentul de food-delivery. De asemenea, Sameday Courier a investit intr-un modul informatic de interconectare a sistemelor companiei cu cele ale clientilor, in dezvoltarea unei noi aplicatii destinate clientilor pentru gestionarea livrarilor (My Own AWB) si realizarea integrarii cu aplicatia mobila Lokko, ce permite chemarea unui curier 24 de ore din 24 si efectuarea de livrari programate sau in aceeasi zi.

Pentru anul 2014, Sameday Courier estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 1.5 milioane de euro, in conditii de profitabilitate.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Sameday Courier, #rezltate companie, #afaceri sameday , #Firme Romania