Prin Followership, companiile pot dubla nivelul real de implicare al angajatilor

Joi, 30 Iulie 2015, ora 14:03
2018 citiri
Prin Followership, companiile pot dubla nivelul real de implicare al angajatilor
Foto: Ioana Pielescu (Arhiva 4ace)

Qipa, companie de training si coaching cu abordare neconventionala, estimeaza ca prin programul Followership, impreuna cu managementul organizatiei, poate dubla nivelul real de implicare al angajatilor, in prezent aceasta, conform studiilor din piata, fiind de numai 20-30%, cu o tendinta de scadere.

Estimarea impactului acestui program de leadership are la baza experienta Votive LLP UK, compania partenera din Marea Britanie, precum si analizele interne realizate pe baza feedback-ului primit de la clienti - multinationale din IT&C, telecomunicatii, automotive si retail - pentru care Qipa a implementat acest program in ultimii doi ani.

Programul adaptat pietei locale raspunde unor nevoi precum nivel de implicare scazut, rezultate slabe, in pofida potentialului ridicat, lucru in echipa deficitar, dar si management implicat prea mult in operational.

Followership-ul are la baza identificarea effective followerilor (circa 30% din echipa), acele persoane care inteleg si isi asuma directia, care pot fi puntea de legatura dintre manager si restul echipei si care, la randul lor, vor fi urmati de catre colegi in atingerea obiectivelor comune.

Identificarea cu succes a acestor effective followeri il degreveaza pe manager de munca operationala si creste eficienta echipei, intrucat followerii vor crea un mediu propice implicarii totale a restului de angajati in proiectele companiei.

"Managerii din Romania sunt, in continuare, mult prea ancorati in operational, in defavoarea rolului primordial de management. Astfel, acestia intampina dificultati in a se pozitiona in fata angajatilor si a facilita lucrul in echipa, pe baza unor obiective comune asumate de fiecare membru.

In cele din urma, relatiile deficitare dintre manageri si echipa lor determina un nivel scazut de implicare reala a angajatilor, mai ales in contextul generatiei millenials in mediul de business, un profil de angajat care nu are ca reper ierarhia sau varsta." declara Ioana Pielescu, Managing Partner Qipa.

Qipa estimeaza ca, in prezent, ponderea programelor de leadership in bugetele de training ale companiilor este de doar 15-20%, in conditiile in care relatia management-echipa reprezinta un vector important de performanta la nivelul organizatiei.

Totodata, tendinta pe piata programelor de leadership din Romania este ca acestea sa se adreseze nivelului de top management, desi ar avea impact major daca ar fi aplicate intregii organizatii.

"Inca suntem tributari "claselor sociale" din business, solicitarile companiilor in ceea ce priveste programele de training variind in functie de nivelurile ierarhice. Companiile trebuie sa inteleaga necesitatea unei abordari la nivel de intreg atunci cand vine vorba de programele de dezvoltare, o abordare care sa alinieze intreg personalul (de la top management la angajati) la obiectivele comune ale organizatiei si care sa genereze rezultate de business mai bune." declara Ioana Pielescu, Managing Partner Qipa.

Followership-ul este un program care se aplica la nivelul intregii companii, pe module diferite in functie de ierarhie, punand accent pe echipa si, in acelasi timp, urmarind pozitionarea corecta dintre manager si subalterni.

Programul Followership este implementat de consultanti seniori, cu experienta directa de top management si dezvoltare de business si reprezinta o noua metoda de lucru cu angajatii si managementul.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Qipa programul Followership, #programul Followership , #Firme Romania