Pietele externe se deschid pentru micii producatori, prin intermediul unei platforme gratuite

Luni, 03 Martie 2014, ora 11:16
1530 citiri
Pietele externe se deschid pentru micii producatori, prin intermediul unei platforme gratuite

Platforma online Regiconia, care va sustine producatorii in procesul de internationalizare, a fost lansata dupa mai bine de cinci luni de pregatiri.

Potrivit literaturii de specialitate, printre principalele obstacole ale internationalizarii cu care se confrunta in general producatorii mici si mijlocii sunt lipsa de capital; lipsa de experienta internationala; informatiile limitate referitoare la piete de interes; diferente de cultura si de limba; imposibilitatea de a contacta potentiali clienti pe pietele externe. Aceste bariere transforma procesul de internationalizare intr-un proces dificil de depasit.

Platforma, conceputa pentru a depasi o parte din barierele internationalizarii

Prin imbunatatirea serviciilor oferite de concurentii nostri am realizat o platforma usor de utilizat, special conceputa pentru a depasi cu succes o parte din barierele internationalizarii cu care se confrunta producatorii mici si mijlocii. Acest lucru se intampla cu ajutorul aplicatiilor de marketing online.

Printre aplicatiile de marketing online pe care le folosim se numara: modul pentru suportul mai multor limbi, magazin online (in dezvoltare), modul de plata online (in dezvoltare), modul pentru cerere de cotatie pret, modul de SEO personalizat pentru fiecare companie (pe pagina), modul pentru promovare pe platformele de socializare, modul pentru testimonialele clientilor si diferite module de statistici.

"Prin dezvoltarea platformei si crearea serviciilor ne-am dorit sa oferim IMM-urilor o solutie eficienta si inovatoare, usor de integrat in strategia acestora de promovare la nivel national, dar in special la nivel international. Pe viitor ne dorim sa oferim o solutie completa pentru internationalizarea IMM-urilor folosind numai solutii inovative online", a marturisit Ioan-Iustin Vadana, coordonatorul acestui proiect.

Cum va functiona platforma?

Pentru a sustine producatorii de top, echipa regiconia.com a decis ca in perioada Februarie 2014 - Ianuarie 2015, toate resursele platformei vor putea fi folosite in mod gratuit. In aceasta perioada echipa regiconia.com isi rezerva dreptul de a selecta producatorii care vor beneficia de acest suport.

De la inceputul anului 2015 companiile isi vor putea pastra contul pe platforma in calitate de membri neplatitori (avand acces la catalogul online regiconia.com doar pentru prezentarea produselor la nivel national), sau vor putea deveni membri platitori (avand acces la catalogul online si la un magazin propriu, pentru prezentare si comercializare produselor la nivel national si international).

Dintre partenerii acestui proiect mentionam: Haute Ecole de Gestion de Fribourg, Vadana Research & Web Consulting, Camera de Comert si Industrie Prahova, Camera de Comert si Industrie Bacau, Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc - APAR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#platforma imm, #servicii companii, #regiconia producatori , #Firme Romania