Orkla achizitioneaza compania ceha Hame

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 17:35
1657 citiri
Orkla achizitioneaza compania ceha Hame

Grupul norvegian Orkla - companie de bunuri de larg consum detinatoare de marci lider, a intrat intr-un acord pentru achizitionarea companiei de alimente de origine ceha, Hame.

Hame Group este cel mai important producator de conserve de carne, pateuri, ready meal-uri, gemuri, ketchup, produse alimentare pentru copii si alte produse alimentare conservate si refrigerate din Europa Centrala. Vanzatorul, cu sediul in Luxemburg, este un holding cu capital privat. Acordul este supus aprobarii autoritatilor competente din domeniul concurentei.

"Percep aceasta schimbare intr-un mod pozitiv. Dupa o perioada de extindere si crestere semnificativa a grupului Hame, compania are nevoie de un proprietar experimentat, puternic, capabil sa-i dea un nou impuls, sa exploateze potentialul si sa sprijine Hame in cresterea si dezvoltarea viitoare", a declarat Martin Strupl, CEO al Hame.

Hame este o importanta companie ceha, producatoare de produse alimentare durabile si refrigerate. Traditia companiei dateaza din anii 1920. Ultima perioada poate fi descrisa ca fiind de succes, Hame intregistrand cresteri semnificative.

In 2014, Hame a crescut cu 8% vanzarile de produse productie proprie si importate, ajungand la 5.548 mil CZK. In primele sase luni din 2015 s-au inregistrat vanzari accelerate cu crestere de 14% fata de aceeasi perioada a 2014.

Expansiunea veniturilor a fost cauzata de exportul tot mai mare catre pietele externe cheie cum ar fi Slovacia, Ungaria, Romania si Germania, precum si de rezultatele pozitive in piata interna din Republica Ceha.

Deasemenea, in ultimii ani, Hame si-a extins in mod semnificativ distributia si portofoliului de produse. La inceputul anului 2014, Hame a cumparat in Romania marca La Grande Famiglia, marca sub care se comercializeaza in aceasta piata produse conservate pe baza de peste, mustar, gemuri si rosii. In plus, in octombrie 2014, Hame a anuntat achizitionarea DOMA Presov, cel mai mare producator slovac de maioneza, sosuri maioneza, sosuri aromate, sosuri tatar si sosuri pentru salate.

In 2015, Hame a continuat investitiile in modernizarea productiei proprii, in reinnoirea si refinantarea propriilor branduri precum si extinderea portofoliului de produse. In prezent, Hame are un portofoliu de aproximativ 1.700 de tipuri de produse: pate, conserve carne, ready meal, produse vegetale, amestecuri de fructe, gemuri, compoturi, alimente pentru copii, ketchup, maioneza, sosuri tartar, baghete, sandwich-uri, siropuri si altele.

Hame exporta in aproximativ 40 de tari din intreaga lume, in cinci continente. Ofera produse sub marcile Otma, Znojmia, Hamanek, Hame Life Style, Vesela Pastyřka, DOMA si Vasco da Gama.

Hame detine in present 10 unitati de productie si are aproximativ 2.400 angajati. Sediul grupului este situat in Kunovice (Moravia de Sud).

Citeste mai mult pe www.hame.cz.

Orkla este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata produselor alimentare de larg consum si solutii pentru bacanii si afaceri din industria brutariei din Scandinavia, zona tarilor baltice, Europa Centrala si India.

Orkla este listata la bursa din Oslo, avand sediul in capitala Norvegiei. In 2014, grupul Orkla a avut o cifra de afaceri de 30 miliarde de coroane norvegiene, adica 3,1 miliarde de euro si aproximativ 13000 de angajati la sfarsitul anului 2014.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Orkla cumpara Hame, #cifra afaceri Hame, #produse Hame , #Firme Romania