Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nu iti achiti ratele de credit? Iata cum banca iti poate popri conturile

Nu iti achiti ratele de credit? Iata cum banca iti poate popri conturile


Clientii care nu isi achita ratele la credite se pot trezi cu conturile poprite de catre banca, fara sa fie instiintati si somati in prealabil, masura fiind in conformitate cu legislatia in vigoare. Totusi, pentru ca poprirea sa poate fi infiintata trebuie sa existe in mod obligatoriu o declaratie de scadenta anticipata a creditului, in caz contrar debitorul poate formula o contestatie.

Atunci cand vine vorba despre poprire, nu doar conturile pot fi blocate, ci si alte venituri obtinute de debitor, insa doar in anumite limite. Chiar si asa, unele venituri nu pot fi blocate pentru nicio datorie.

Majoritatea bancilor au in contractele de credit anumite clauze privind neexecutarea de catre client (imprumutat/debitor) a obligatiilor, care pot declara creditul scadent anticipat, caz in care clientul va datora toata suma la momentul respectiv, a declarat la solicitarea noastra Madalina Pascu, avocat in cadrul forumului AvocatNet.ro.

Citeste mai multe despre Nu iti achiti ratele de credit? Iata cum banca iti poate popri conturile pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1213 ori
Citeste mai multe desprecompanii conturi rate credit credit fisc