Mituri despre cat de simplu este sa incepi afacerea ta

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 08:33
4910 citiri
Mituri despre cat de simplu este sa incepi afacerea ta

De multe ori, oamenii iau decizia de porni pe cont propriu o afacere pe baza unor mituri comune despre bucuria de a lucra pentru sine. Daca aveti in vedere demararea unei afaceri, revedeti urmatoarele mituri comune inainte de a va decide sa continuati, astfel incat sa puteti evita capcanele care vin impreuna cu acestea.

  • Mitul 1: "Voi incerca si am sa vad cum merge" - De multe ori oamenii decid ca e un moment la fel de bun ca oricare altul pentru a incepe o afacere. Cu toate acestea , doar alegerea de a porni o afacere in mod implicit , nu este o idee deloc inteleapta. Pornirea unei afaceri vine mereu la pachet si cu un program de lucru prelungit si include investitii financiare, si, desigur, nu aduce de la inceput o sursa de venit regulat.
  • Mitul 2: "Cand eu sunt propriul meu sef, lucrurile sunt mult mai simple." Doar pentru ca tu esti seful nu inseamna ca nu au vei raspunde nimanui. Dimpotriva! La inceput nu vei fi seful nimanui, ci propriu tau angajat. Vei raspunde intotdeauna in fata clientilor, partenerilor de afaceri, potentialilor investitori.
  • Mitul 3: "Voi avea mai mult timp liber si ore de lucru flexibile." Daca credeti ca veti avea timp liber ori de cate ori doriti, ganditi-va din nou. In primii ani, veti petrece cel mai probabil saizeci-optzeci ore pe saptamana pentru ca afacerea sa creasca si sa fie cunoscuta. Mai mult decat atat, numarul de ore petrecut in afacere nu garanteaza succesul 100%. Veti fi responsabil de furnizarea de servicii, de marketing-ul serviciilor sau al produselor, de functionarea afacerii dvs., veti face documente, veti rezolva problemele care apar, si credeti-ma ele vor apare. Fiti realist cu privire la cat de mult timp puteti investi in afacere si puneti pe hartie tot ce este nevoie sa faceti in business-ul dvs. Cat despre flexibilitate, un client de-al meu a spus foarte bine: "Da , am un program flexibil. De multe ori lucrez pana la 2 A.M.!".
  • Mitul 4: " Tot ce am nevoie este o idee buna." Exista foarte multe idei minunate si produse care nu au vazut niciodata lumina zilei. Este mult mai usor ca cineva sa vina cu o idee decat sa o puna in aplicare. Pe langa idee, mai e necesar sa existe si expertiza tehnica pentru a crea produsul/serviciul, de asemenea, e foarte important sa fiti in masura sa-i faceti pe altii sa fie incantati de produs si sa investeasca in acesta. Posibil sa aveti nevoie de serviciile unui contabil, avocat, bancher, distribuitor sau furnizor pentru a face produsul de succes. Toate dintre aceste persoane au nevoie sa cumpere ideea sau produsul dumneavoastra. Pe scurt, aveti nevoie nu doar o idee buna, dar, de asemenea, capacitatea de a comunica viziunea dvs., capacitatea de relationare si empatie, si capacitatea de a produce si vinde produsul/serviciul.
  • Mitul 5: "Voi face o multime de bani." De regula o afacere devine cu adevarat profitabila dupa 3-5 ani. La fel de bine, se stie ca 80% din afaceri nu ajung la durata de viata de 3 ani. Din experienta proprie, si a clientilor nostri, am sesizat ca in primul an de activitate, majoritatea castiga lunar aproximativ 20 la suta din salariul cel mai recent (in cazul in care vin din zona de angajat); de la trei la cinci ani, profiturile pot incepe sa creasca substantial, dar acestia ajung la proportia de timp in care ofera afacerii efective in jur de 55% din timpul lor, iar restul de 45% dezvoltarii personale si cresterii afacerii.
  • Daca aveti de gand sa lansati o afacere, cel mai bine este sa aveti o doza de realitate si curaj, sa faceti o analiza personala, cantarind toti acesti factori.

    In urmatorul articol vom vedea daca si cat de important este un plan de afacere si ce ar trebui sa contina planul afacerii Dvs.

    Articol semnat de Iulian Serban, fondatorul Think Business, un proiect al STEPS Business Consulting, companie creata pentru a oferi pachete complete de servicii: consultanta, dezvoltarea carierei, training, evenimente.

    Daca ai intrebari sau vrei sa transmiti un mesaj autorului acestui editorial, lasa un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos. Nu uita sa lasi si adresa ta de e-mail, astfel incat sa te putem contacta si sa iti transmitem raspunsul.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
    Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
    Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
    Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
    Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
    Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
    #antreprenori romani, #serban afaceri, #consultanta antreprenori , #Firme Romania