Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IMM-urile asigura 50% din locurile de munca, dar atrag doar 6% din investitii

IMM-urile asigura 50% din locurile de munca, dar atrag doar 6% din investitii


Accesul la finantare al IMM-urilor este una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta aceste institutii.

Desi reprezinta motoarele cresterii economice, asigurand 50% din locurile de munca in majoritatea tarilor G20, IMM-urile atrag doar un procent de 6% din investitiile totale, conform unui raport Ernst & Young.

Raportul lansat de Ernst & Young saptamana aceasta se numeste "Funding the future" si analizeaza motivele pentru care antreprenorii din intreaga lume se confrunta in continuare cu dificultati in accesarea finantarii, desi ei sunt atat de importanti in ecuatia revenirii economice globale.

Dintre cei peste 1.000 de antreprenori din tarile G20 chestionati in cadrul studiului, aproximativ doua treimi declara ca accesul la finantare este dificil in tara lor.

Investitiile in IMM-uri in cadrul G20 sunt de 574 de miliarde de Euro, reprezentand 6% din totalul de 9.250 de miliarde de Euro al tuturor formelor de investitie. De departe, cel mai mare procent provine din creditarea bancara.

Privind fiecare tara in parte, China domina G20, cu investitii in IMM-uri de peste 321 de miliarde de Euro, din care 309 miliarde de Euro prin creditare bancara. SUA se plaseaza urmatoarea, insa la o distanta considerabila, cu un nivel de 93 de miliarde de Euro. In multe din tarile G20, finantarea este dominata de creditarea bancara - doar SUA se diferentiaza prin oferirea unei game mai diverse de mecanisme de finantare prin creditare si participatiune.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1539 ori