Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele se intrec in ajutoare. MFP vrea sa dea granturi de 200.000 euro pentru IMM-uri

Finantele se intrec in ajutoare. MFP vrea sa dea granturi de 200.000 euro pentru IMM-uri


Dupa ce saptamana aceasta a reinceput programul de acordarea a unui ajutor de 10.000 de euro tinerilor antreprenori, Ministerul Finantelor Publice propune acordarea unui ajutor de minimis pentru IMM-uri de pana la 200.000 de euro, a anuntat luni vicepremierul Daniel Chitoiu.

"Este vorba de un proiect de hotarare de guvern privind schema de ajutor de stat, schema de ajutor de minimis pentru IMM, este vorba de un grant pana la 200.000 de euro care se acorda tuturor IMM-lor care desfasoara activitati in toate domeniile de activitate, mai putin domeniul acvaculturii, domeniul agricol, pisciculturii, tinand cont de fapt ca exista o schema de finantare asigurata prin fonduri europene la Ministerului Agriculturii", a explicat Chitoiu intr-o conferinta de presa, precizand ca lanseaza proiectul in dezbatere publica saptamana aceasta, urmand ca saptamana viitoare sa fie promovat in Guvern.

Ministrul Finantelor Publice a aratat ca aceasta schema de ajutor de stat presupune crearea unui numar minim de locuri de munca, pana in zece, de catre fiecare IMM, el estimand ca numarul beneficiarilor pe o perioada de trei ani sa se ridice la 3.000. In medie, vor fi create prin aceasta masura 15.000 de locuri de munca, a apreciat ministrul Finantelor.

"Este o forma de ajutor din partea statului care vine sa sprijine IMM-urile tinand cont de faptul ca in aceasta perioada acestea sunt lipsite de lichiditati", afirmat Chitoiu.

El a reamintit ca saptamana trecuta a fost aprobata in Guvern o alta schema ajutor de minimis promovata de Ministerul IMM-urilor si Ministerul Economiei pentru start-upuri si IMM-uri infiintate de tineri pana in 35 ani.

"Noi incercam sa acoperim acum toata gama de IMM-uri cu ajutoare de stat", a spus Chitoiu.

Potrivit ministrului Finantelor, acest ajutor are avantajul ca nu obliga IMM-urile sa vina cu cofinantare.

"Acesta este un grant 100% pana la limita de 200.000 de euro. IMM-urile pot solicita acest ajutor de stat pentru achizitia de echipamente, constructia de cladiri noi, achizitia de echipamente in domeniul IT si, de asemenea, pentru asigurarea functionarii IMM-ului respectiv timp de trei ani de la data obtinerii acestui ajutor de minimis", a punctat ministrul.

El a adaugat ca suma alocata pentru acest ajutor de minimis este de aproximativ 250 milioane de euro si a sustinut ca exista bani in buget pentru acest ajutor, in limita sumelor care pot fi alocate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2174 ori