Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Din 15 februarie, firmele nu mai pot avea in denumire sintagma "societate comerciala"

Din 15 februarie, firmele nu mai pot avea in denumire sintagma "societate comerciala"


Anumite societati comerciale sunt obligate sa isi schimbe denumirea de la mijlocul lunii februarie, dupa ce noul Cod de procedura civila va intra in vigoare.

Firmele au la dispozitie doi ani pentru a opera aceste modificari in actele lor constitutive. Recent, Oficiul National al Registrului Comertului a publicat lista completa a societatilor care au aceasta obligatie.

Legea de punere in aplicare a Codului de procedura civila (Legea nr. 79/2012) obliga societatile inregistrate in registrul comertului care au in denumire sintagma "societate comerciala" sa inlocuiasca aceasta sintagma cu termenul "societate".

Aceasta prevedere intra in vigoare la 15 februarie 2013, iar firmele au termen pana la 15 februarie 2015 sa o puna in practica prin modificarea actului constitutiv.

Citeste mai multe despre Din 15 februarie, firmele nu mai pot avea in denumire sintagma "societate comerciala" pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1583 ori