Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contractul colectiv de munca: Ce documente sunt necesare pentru inregistrarea la ITM?

Contractul colectiv de munca: Ce documente sunt necesare pentru inregistrarea la ITM?


Contractele colective de munca trebuie inregistrate la inspectoratul teritorial de munca, prin grija partilor, dupa cum prevede legislatia in vigoare. In acest sens, trebuie intocmit un dosar care va cuprinde o serie documente si care va trebui depus la ITM.

Contractul colectiv de munca este, potrivit Legii dialogului social nr. 62/2011, conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala si reprezentantii angajatilor, prin care se stabilesc clauze privind drepturile si obligatiile ce decurg din relatiile de munca. Prin incheierea contractelor colective de munca se urmareste promovarea si apararea intereselor partilor semnatare, prevenirea sau limitarea conflictelor colective de munca, in vederea asigurarii pacii sociale.

Citeste mai multe despre Contractul colectiv de munca: Ce documente sunt necesare pentru inregistrarea la ITM? pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1453 ori
Citeste mai multe despreitm firme romania itm