Cemacon reincepe productia la fabrica din Zalau, la inceputul lui 2015

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 14:35
1870 citiri
Cemacon reincepe productia la fabrica din Zalau, la inceputul lui 2015

Cemacon, producator de blocuri ceramice, si-a majorat capacitatea de productie, urmand ca, de la inceputul anului 2015, gama de produse Evoceram sa fie produsa atat in fabrica de la Recea, judetul Salaj, cat si pe linia optimizata din fabrica de la Zalau.

Linia de productie din Zalau, pusa in functiune in anul 2007, s-a aflat in conservare in ultimii trei ani, din cauza scaderii pietei constructiilor. Linia de fabricatie din Zalau trece printr-un proces amplu de retehnologizare si modernizare, astfel incat sa intruneasca strandardele de calitate si eficienta de cost precum fabrica de la Recea.

Ca urmare a redeschiderii fabricii din Zalau, Cemacon creeaza 65 de noi locuri de munca.

Cererea din piata a determinat extiunderea capacitatii de productie

Masura a fost necesara intrucat, in 2014, compania a atins pragul maxim al capacitatii de productie de la Recea. Din luna iunie, cererea de produse Evoceramic depaseste stocurile disponibile ale Cemacon. In contextul unei cereri peste posibilitatile actuale de productie, confirmata si de triplarea cifrei de afaceri a companiei in ultimii patru ani, managementul Cemacoma luat decizia de a valorifica activul reprezentat de fabrica din Zalau. In urma scenariilor de dezvoltare analizate, a rezultat ca retehnologizarea fabricii din Zalau este solutia cea mai eficienta din perspectiva timpului necesar pentru implementare si a investitiei.

"Pentru prima data de la aparitia crizei, in 2008, am constatat cat de dificil este sa gestionezi o cerere de produse din ce in ce mai mare, pe care sa nu o poti satisface, din cauza stocurilor insuficiente. Am inceput prin a cauta solutii de dezvoltare in afara companiei, orientandu-ne catre preluarea altor producatori sau catre construirea unei fabrici noi. Dar am constatat ca aceste solutii sunt foarte costisitoare, atat din punctul de vedere al timpului necesar pregatirii pentru productie, cat si al investitiilor. Ne-am intors, astfel, catre propria facilitate de productie nevalorificata, care se afla inca la stadiul tehnologic al altor producatori din piata. Investitiile necesare pentru retehnologizarea, modernizarea si pregatirea ei pentru gama EVOCERAMIC sunt mai mici decat oricare dintre celalte solutii investigate, in plus, aceasta solutie ne permite sa incepem productia inca din primul trimestru al anului 2015", a spus Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie al Cemacon.

Gradul de utilizare a fabricii de la Recea a crescut in fiecare an

Gradul de utilizare a fabricii de la Recea, unde compania are cea mai performanta linie de acest fel din Europa de Sud-Est, a crescut de la an la an, odata cu vanzarile si rezultatele companiei. In 2010, linia era utilizata in proportie de 34%. In 2011 a crescut la 67% iar un an mai tarziu la 83%. Anul 2013 a marcat lansarea unui nou portofoliu de produse, gama de caramizi Evoceramic. Datorita acestui fapt, linia de productie a fost utilizata la 88% din capacitatea sa anul trecut.

In primul semestru al anului 2014, Cemacon a inregistrat o crestere cu 41% a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada a anului trecut, venituri din vanzari mai mari cu 35%, un profit operational in crestere cu 97% si profit net de 2,27 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#cemacon productie, #extindere productie , #Firme Romania