Cel mai prestigios program antreprenorial international se lanseaza in Romania

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 12:05
1730 citiri
Cel mai prestigios program antreprenorial international se lanseaza in Romania
Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România

Programul Entrepreneur Of The Year (EOY), singura competitie antreprenoriala care se organizeaza la nivel global, s-a lansat astazi si in Romania. EY Entrepreneur Of The Year se desfasoara in acest an in 145 de orase din 60 de tari, acoperind mai mult de 94% din economia globala.

La finalul desfasurarii competitiei la nivel local, va fi acordat titlul Entrepreneur Of The Year in Romania, urmand ca antreprenorul premiat sa participe la finala mondiala a competitiei ce are loc in fiecare an la Monte Carlo, in cadrul careia va fi ales World Entrepreneur Of The Year.

"Prin lansarea in Romania a programului Entrepreneur Of The Year (EOY), EY Romania recunoaste eforturile si realizarile extraordinare ale antreprenorilor romani si ofera astfel acestora oportunitatea de a intra in competitie alaturi de antreprenori din intreaga lume pentru titlul de World Entrepreneur Of The Year, in cel mai amplu si mai prestigios proiect global de business adresat antreprenorilor" a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.

EY isi propune prin lansarea in Romania a programului sa puna in valoare povestile de succes ale antreprenorilor romani si capacitatea acestora de a depasi dificultatile pentru a atinge succesul, incurajand astfel dezvoltarea activitatii antreprenoriale din Romania si a unui mediu antreprenorial dinamic.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young in 1986, in Statele Unite. Incepand cu anul 1993, se organizeaza si in alte tari iar, din anul 2000, se acorda la Monte Carlo titlul World Entrepreneur Of The Year. In fiecare an, in competitia din intreaga lume sunt nominalizati peste 5.000 de antreprenori.

Inscrierile pentru competitia din Romania au inceput astazi, iar antreprenorii sunt invitati sa faca primul pas pentru a intra in competitie, completand formularul online de pe site-ul EY Romania.

Etapele competitiei din Romania sunt urmatoarele:

1. Colectarea inscrierilor 14 mai - 25 iulie 2014

2. Interviuri la sediul antreprenorilor 20 iunie - 15 septembrie 2014

3. Doua runde de jurizare 9 si 23 octombrie 2014

4. Ceremonia nationala de premiere EY Entrepreneur Of The Year - 2014 Romania 12 noiembrie 2014

5. Finala mondiala World Entrepreneur Of The Year iunie 2015

Pentru selectarea castigatorului Entrepreneur Of The Year din Romania, un juriu independent va examina fiecare aplicatie pe baza a sase criterii: spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, impactul asupra comunitatii, capacitatea de inovare si integritatea personala.

Juriul concursului Entrepreneur Of The Year consta in antreprenori si profesionisti dedicati antreprenoriatului: Stefania Eugenia Popp - Director Executiv, Junior Achievement Romania, Mihai Marcu - Presedinte, Medlife, Iulian Stanciu - Director General, eMag, Cornel Marian - Managing Partner, Oresa Ventures si Omer Tetik - Director General, Banca Transilvania.

Pe langa premiul Entrepreneur Of The Year, in Romania se vor acorda inca doua premii: Social Entrepreneur Of The Year si Emerging Entrepreneur Of The Year.

Programul Entrepreneur Of The Year reprezinta mai mult decat recunoasterea publica a realizarilor antreprenoriale proprii, participarea in program conducand la amplificarea imaginii si a brand awareness-ului, dar si la cresterea motivarii angajatilor. De asemenea, participarea in program va oferi oportunitatea de networking in cadrul unei influente comunitati de lideri de business din diverse sectoare, ca si accesul la o retea globala a antreprenorilor EOY si participarea la numeroase programe alumni.

Printre castigatorii titlului World Entrepreneur Of The Year din anii anteriori se numara antreprenori care au schimbat paradigma industriilor in care opereaza si au impus noi standarde. Printre acestia se numara Guy Laliberte, fondator si CEO al Cirque du Soleil - considerat creatorul unui nou model de business care a revolutionat industria circului sau Wayne Huizenga, Presedintele Huizenga Holdings Inc - care a crescut sase companii pana la nivelul la care au fost listate la bursa din New York si a fondat trei companii clasificate in Fortune 500 la nivel global.

In 2013, castigatorul titlului World Entrepreneur Of The Year a fost antreprenorul de origine turca Hamdi Ulukaya, emigrat in Statele Unite in anul 1994 si fondator in 2005 al companiei producatoare de iaurt Chobani. Cu o strategie unica de producere si comercializare a clasicului iaurt, Hamdi Ulukaya a transformat in doar trei ani marca de iaurt Chobani in cea mai bine vanduta marca de iaurt din Statele Unite.

Conditiile de eligibilitate pentru programul EY Entrepreneur Of The Year - 2014 Romania sunt urmatoarele: antreprenorul trebuie sa aiba o afacere care sa fie infiintata de cel putin 3 ani, sa aiba cifra de afaceri pe cel putin 2 ani si sa aiba un numar minim de 10 angajati (mai putin pentru categoria Social Entrepreneur Of The Year). Candidatul trebuie sa joace un rol activ in afacere si sa detina o parte semnificativa din capitalul subscris al firmei (minim 20%). Nationalitatea romana nu conditioneaza participarea in competitie. Important este ca, pe langa criteriile de mai sus, cea mai mare parte a operatiunilor afacerii sa se desfasoare in Romania.

O companie listată la bursa de la București preia un parc eolian de 80 MW din Dobrogea. Consiliul Concurenței și-a dat acordul
O companie listată la bursa de la București preia un parc eolian de 80 MW din Dobrogea. Consiliul Concurenței și-a dat acordul
Furnizorul de energie Premier Energy PLC, care a debutat recent la Bursa de Valori București, a primit aprobarea de la Consiliul Concurenței pentru a prelua un parc eolian, deținut de o companie...
Nu se ia în calcul majorarea TVA, asigură Ciucă: ”Se discută despre impozitul progresiv și susținerea cotei unice”
Nu se ia în calcul majorarea TVA, asigură Ciucă: ”Se discută despre impozitul progresiv și susținerea cotei unice”
Preşedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă, a declarat miercuri că nu se ia în calcul majorarea cotei TVA, subliniind că PNL susţine cota unică, pe care o consideră o "linie...
#EY Romania, #Entrepreneur Year, #competitie antreprenoriala , #Firme Romania

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  3. Fast-food, varianta nordică. Un mare lanț european de restaurante pregătește extinderea în România
  4. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  5. Declinul mașinilor electrice, anunțat prea devreme. Ce se întâmplă pe piața auto
  6. Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa. A lăsat în urmă Tesla Model Y VIDEO
  7. Încă un eșec major bifat de mașinile electrice. Bogații de la Porsche au confirmat: „Clienții au rămas reticenți"
  8. Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice
  9. Cât costă să-ți faci propria piscină, în 2024. Companiile de profil sunt suprasolicitate
  10. Euforie pe piața crypto: ce urmează să se întâmple cu Bitcoin. Prețul a crescut deja de 4 ori, într-un an și jumătate