Uzina Republica se muta in India

Luni, 07 Ianuarie 2008, ora 10:32
3038 citiri
Uzina Republica se muta in India

Instalatia de fabricatie a tevilor petroliere va fi dezmembrata si dusa in India pentru a fi inglobata intr-o noua unitate de productie. Utilajele de fabricatie a tevilor petroliere ale uzinei Republica, din Bucuresti, cumparate de indienii de la Maharashtra Seamless cu 6,2 milioane de euro vor fi transferate la o noua unitate de productie din India, potrivit site-ului Myiris.com, preluat de MEDIAFAX. Utilajele, care au o capacitate anuala de 200.000 de tone, vor creste cu mai mult de 50% capacitatea totala de productie a Maharashtra, care este in prezent de 350.000 de tone anual. Planurile indienilor sint de dublare a acestei capacitati in urmatorii trei ani. Costul total al proiectului, care include investitiile in modernizarea si crearea infrastructurii necesare noii fabrici din India, este de trei miliarde de rupii (52,2 milioane de euro) si va fi acoperit din fonduri interne.

Pentru Republica, societate aflata in faliment, vinzarea acestor utilaje este un lucru bun, intrucit nimeni nu mai era interesat sa investeasca in productie, apreciaza Arin Stanescu, presedintele RVA, lichidatorul desemnat al societatii. "Foarte bine. Sa le duca, pentru ca oricum nu se mai producea nimic cu ele. Republica reprezinta acum doar o miza imobiliara", spune Stanescu.

Potrivit acestuia, cele 24 de hectare de teren si alte cladiri ale fabricii vor fi scoase la licitatie la sfirsitul lunii februarie, pretul asteptat din vinzarea lor fiind de 60-80 de milioane de euro, "suficient pentru a acoperi toate sumele de la masa credala". Presedintele RVA este convins ca investitorii se vor declara mai mult decit interesati de oportunitatea ivita si vor rade uzina pentru a construi case. "Exista interes din partea mai multor fonduri imobiliare si fonduri de investitii pentru terenurile Republica", mai spune Stanescu. Republica este localizata in estul Bucurestiului.

<a href=http://cotidianul.ro/index.php?id=16792&art=40944&cHash=62a2dbf8b6>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...