Televiziunea lui Vantu, amenintata cu falimentul

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 15:18
1515 citiri
Televiziunea lui Vantu, amenintata cu falimentul

Desi Sorin Ovidiu Vintu declara, in urma cu o luna ca renunta la print pentru a investi in media electronica, si televiziunile patronate de omul de afaceri par a avea de suferit. Realitatea TV este inglodata in datorii, agentia de presa Mediafax numarandu-se printre cei care au cerut falimentul televiziunii in instanta.

"Am decis sa depunem dosarul pentru insolventa ca ultima etapa legala pentru recuperarea datoriilor pe care Realitatea Media le are fata de noi, asa cum au procedat si altii care au de recuperat bani de la aceasta firma. Am parcurs toate etapele legale, inclusiv solutionarea litigiului pe care amiabila. Nu va pot spune valoarea datoriilor, pentru ca este vorba despre un contract intre parti si nu va pot da detalii din contract", a declarat Cristian Dimitriu, director general al Agentiei de presa Mediafax.

Surse sustin ca datoria in cauza este de doua miliarde de lei vechi (aproape 50.000 de euro), impartita intre cele trei firme cu care opereaza trustul: SC Realitatea Media SA (Realitatea TV si Money Channel), Poligraf SRL (Business Standard si Cotidianul) si Catavencu SA (Catavencu si revistele).

Cererea de insolventa a fost introdusa la tribunal pe 04.01.2010 si urmeaza sa fie solutionata pe 24 februarie. Falimentul Realitatea Media este cerut si de alte companii, printre care R SA, societatea care editeaza ziarul Romania Libera, procesul urmand sa inceapa pe 12 ianuarie 2010, dar si de SC G.C.T. General Clima Therm.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#faliment, #proces, #televiziune , #Faliment