Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S-au recuperat 160 mil. lei de la bancile care au dat faliment

S-au recuperat 160 mil. lei de la bancile care au dat faliment

FGDB a recuperat 160 de milioane de lei de la bancile care au dat faliment in ultimii 12 ani, adica 31% din compensatiile platite celor care aveau depozite la aceste institutii, conform Mediafax.

In ultimii 12 ani, de la primul faliment bancar romanesc care a intrat sub incidenta Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), au fost platite deponentilor compensatii in suma totala de 512,2 milioane de lei.

Pana la finele lunii iunie, FGDB a recuperat de la bancile in faliment 159,8 milioane lei.


Institutiile de credit care au intrat in faliment sunt Banca Albina (1999), Bankcoop (2000), Banca Internationala a Religiilor (2000), Banca Romana de Scont (2002), Banca Turco-Romana (2002), Banca Columna (2003) si Nova Bank (2006).


FGDB a recuperat integral creantele pe care le avea asupra a doua din cele sapte banci, respectiv Banca Romana de Scont si Nova Bank.


"In cursul ultimilor ani, posibilitatile de recuperare a creantelor si de valorificare a activelor bancilor intrate in faliment s-au redus din ce in ce mai mult, in portofoliul acestora regasindu-se active ori creante tot mai putine si de valori tot mai reduse sau greu de valorificat, situatie care confirma apropierea bancilor respective de faza finala a activitatii de lichidare", se arata intr-un raport al Fondului.


In prezent, FGDB desfasoara activitatea specifica aplicarii procedurii falimentului la Banca Romana de Scont si Banca Turco-Romana.


FGDB este singura institutie care garanteaza depozitele populatiei si ale persoanelor juridice, in special intreprinderi mici si mijlocii, la institutiile de credit participante la Fond.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1521 ori