S-au recuperat 160 mil. lei de la bancile care au dat faliment

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 10:12
1741 citiri
S-au recuperat 160 mil. lei de la bancile care au dat faliment

FGDB a recuperat 160 de milioane de lei de la bancile care au dat faliment in ultimii 12 ani, adica 31% din compensatiile platite celor care aveau depozite la aceste institutii, conform Mediafax.

In ultimii 12 ani, de la primul faliment bancar romanesc care a intrat sub incidenta Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), au fost platite deponentilor compensatii in suma totala de 512,2 milioane de lei.

Pana la finele lunii iunie, FGDB a recuperat de la bancile in faliment 159,8 milioane lei.

Institutiile de credit care au intrat in faliment sunt Banca Albina (1999), Bankcoop (2000), Banca Internationala a Religiilor (2000), Banca Romana de Scont (2002), Banca Turco-Romana (2002), Banca Columna (2003) si Nova Bank (2006).

FGDB a recuperat integral creantele pe care le avea asupra a doua din cele sapte banci, respectiv Banca Romana de Scont si Nova Bank.

"In cursul ultimilor ani, posibilitatile de recuperare a creantelor si de valorificare a activelor bancilor intrate in faliment s-au redus din ce in ce mai mult, in portofoliul acestora regasindu-se active ori creante tot mai putine si de valori tot mai reduse sau greu de valorificat, situatie care confirma apropierea bancilor respective de faza finala a activitatii de lichidare", se arata intr-un raport al Fondului.

In prezent, FGDB desfasoara activitatea specifica aplicarii procedurii falimentului la Banca Romana de Scont si Banca Turco-Romana.

FGDB este singura institutie care garanteaza depozitele populatiei si ale persoanelor juridice, in special intreprinderi mici si mijlocii, la institutiile de credit participante la Fond.

 

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#faliment, #banca faliment, #depozit, #fgdb, #banca albina, #bankcoop, #banca internationala religiilor , #Faliment