Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reorganizare versus faliment. Miza statului ar trebui sa fie pastrarea locurilor de munca

Reorganizare versus faliment. Miza statului ar trebui sa fie pastrarea locurilor de munca


Prin pastrarea a 1000 de locuri de munca, statul economiseste peste 2 milioane de euro, arata o analiza efectuata de specialistii Casei de Insolventa Transilvania (CITR). Prin efectul de multiplicare, in unele industrii un loc de munca direct asigura alte patru locuri de munca indirecte in randul furnizorilor sau clientilor.

Potrivit CITR, cele 1000 de locuri de munca ale companiei reprezinta 1000 de consumatori, care au un impactul pozitiv direct asupra economiei locale. Cum majoritatea acestora au familii sau alti apartinatori pe care ii sustin din castigurile salariale, la numarul initial putem estima ca se adauga peste 2000 de consumatori indirecti.

Prin urmare, vorbim si despre un impact pozitiv indirect in economie prin cererea sporita de servicii si produse, generata indirect de angajatii companiei.

Faptul ca nu vor avea loc disponibilizari, ca urmare a salvarii companiei, inseamna ca nu se va pune presiune pe bugetul de stat si ca nu se vor accesa fondurile necesare acordarii ajutorului de somaj pentru disponibilizati, afirma specialistii de la Casa de Insolventa Transilvania, care exemplifica beneficiile statului printr-un calcul simplist.

Citeste mai multe despre Reorganizare versus faliment: miza statului ar trebui sa fie pe pastrarea locurilor de munca pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1572 ori