Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 3.500 de companii au falimentat in Ungaria, in primul trimestru

Peste 3.500 de companii au falimentat in Ungaria, in primul trimestru
Un numar de 3.641 companii au intrat in faliment, in trimestrul unu, in Ungaria, cu 15,26 procente mai multe decat in perioada similara a anului trecut.Industria textila a fost cea mai afectata, 1,31 procente din companiile din domeniu fiind declarate insolvabile. Alt sector puternic afectat este cel al constructiilor, precum si sectoarele de vanzari atat angro, cat si cu amanuntul si cel imobiliar.Numarul firmelor nou inregistrate este in crestere, atat in trimestrul unu cat si in anul trecut. In anul 2005 au fost inregistrate peste 17.000 de noi firme, fata de 12.000 inchise.

Coface estimeaza ca aproximativ 3,4 procente din cele 470.000 de firme pot falimenta la finele anului in curs, situatia fiind mai riscanta pentru firmele implicate in industria de pui si produse din carne de pui, industrie afectate puternic de panica data de gripa aviara.

De asemenea, mai sunt supuse unui risc ridicat sectorul constructiilor, impovarate de datorii, sectorul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, care se vede nevoit sa faca fata concurentei cu companiile multinationale.


Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zileiTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 655 ori