KD Group neaga zvonurile despre falimentul KD Life

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 12:41
1242 citiri
KD Group neaga zvonurile despre falimentul KD Life

Grupul sloven KD Group a negat, vineri, zvonurile privind intrarea in insolventa a subsidiarei romanesti KD Life, vehiculate in presa romaneasca, insa a precizat ca vrea sa se concentreze pe afacerile din pietele regionale mai profitabile, sugerand ca cea romaneasca nu face parte dintre acestea, transmite NewsIn.

"Continuarea activitatii in Romania implica in primul rand o contributie semnificativa de capital pentru o piata de asigurari relativ mica si, prin urmare, compania doreste sa redirectioneze capitalul sau spre pietele unde activitatea este profitabila", se spune in comunicat.

KD Group sustine ca doreste sa se concentreze pe pietele cu un potential mai mare de dezvoltare pentru afacerile sale, precum Slovenia sau Croatia. Grupul sloven a precizat ca arbitrul asigurarilor din Romania a fost informat despre aceasta masura si ca isi va prezenta "curand" decizia finala.

Surse din cadrul grupului KD din Romania au declarat saptamana aceasta pentru NewsIn ca angajatii KD au fost anuntati de intrarea in lichidare a companiei KD Life Asigurari.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) anuntase pe 10 februarie 2009 ca a decis deschiderea procedurii de redresare financiara la KD Life, urmand ca societatea sa depuna la CSA un plan de redresare care sa cuprinda si o majorare de capital, in 20 de zile de la date primirii deciziei.

Arbitrul asigurarilor a luat aceasta decizie intrucat marja disponibila a societatii era la finalul lui 2008 sub valoarea minima prevazuta de legislatia in vigoare pentru fondul de siguranta, respectiv de echivalentul in lei a 3,2 milioane euro.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#kd, #group, #zvonuri, #faliment, #life , #Faliment