City Mall, scos la vanzare prin negociere directa

Joi, 30 Iunie 2011, ora 01:05
2274 citiri
City Mall, scos la vanzare prin negociere directa

Centrul comercial City Mall, aflat in faliment nu a atras investitorii prezenti la cele cinci licitatii, astfel ca lichidatorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania va vinde mall-ul prin negociere directa, potrivit Mediafax.

"Caietul de sarcini nu a fost achizitionat nici pentru a cincea licitatie.

Ne vom intalni in urmatoarele doua saptamani cu creditorii si vom trece la negociere directa. Nu vom mai scadea pretul. Nu ne preseaza nimic, mall-ul se sustine, a crescut traficul si numarul chiriasilor, cu noua.

Nu mai este presiune pentru vanzarea mall-ului", a declarat Radu Lotrean, partener al CITR.

La licitatia programata pentru joi, pretul de pornire a fost stabilit la 20,96 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro, la incercarea anterioara de vanzare, de la sfarsitul lunii martie.

Pentru ultima licitatie, pretul este cu 40% sub valoarea initiala. "A fost presiune pe vanzare la inceput si am scazut pretul pentru ca strategia a urmarit sa fie rezolvata rapid problema atat pentru creditori, cat si pentru mall. Cand am preluat administrarea mall-ul mergea rau, chiriasii erau ingrijorati.

Impreuna cu Coldwell Banker am luat masuri de management, am varuit, am adus chiriasi, am renegociat cu chiriasii, avem rata buna de incasare a chiriilor, avem grad de ocupare ridicat, de aproximativ 85%, fata de 75%, la preluare", a afirmat Lotrean.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006.

La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#city mall, #vanzare city mall, #faliment mall , #Faliment