Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

City Mall, scos la vanzare prin negociere directa

City Mall, scos la vanzare prin negociere directa

Centrul comercial City Mall, aflat in faliment nu a atras investitorii prezenti la cele cinci licitatii, astfel ca lichidatorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania va vinde mall-ul prin negociere directa, potrivit Mediafax.

"Caietul de sarcini nu a fost achizitionat nici pentru a cincea licitatie.

Ne vom intalni in urmatoarele doua saptamani cu creditorii si vom trece la negociere directa. Nu vom mai scadea pretul. Nu ne preseaza nimic, mall-ul se sustine, a crescut traficul si numarul chiriasilor, cu noua.


Nu mai este presiune pentru vanzarea mall-ului", a declarat Radu Lotrean, partener al CITR.


La licitatia programata pentru joi, pretul de pornire a fost stabilit la 20,96 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro, la incercarea anterioara de vanzare, de la sfarsitul lunii martie.


Pentru ultima licitatie, pretul este cu 40% sub valoarea initiala. "A fost presiune pe vanzare la inceput si am scazut pretul pentru ca strategia a urmarit sa fie rezolvata rapid problema atat pentru creditori, cat si pentru mall. Cand am preluat administrarea mall-ul mergea rau, chiriasii erau ingrijorati.


Impreuna cu Coldwell Banker am luat masuri de management, am varuit, am adus chiriasi, am renegociat cu chiriasii, avem rata buna de incasare a chiriilor, avem grad de ocupare ridicat, de aproximativ 85%, fata de 75%, la preluare", a afirmat Lotrean.


Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006.


La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2017 ori
Citeste mai multe desprecity mall vanzare city mall faliment mall