Cinci semne ca afacerea ta e aproape de dezastru

Marti, 31 August 2010, ora 09:33
1739 citiri
Cinci semne ca afacerea ta e aproape de dezastru

Afaceri care pornesc la drum fara niciun plan, patroni care prefera sa investeasca in masini scumpe sau directori care sunt mult prea preocupati de ce se intampla la nivelul lor pentru a vedea si ce se intampla cu compania.

Acestea sunt doar cateva dintre scenariile care au ca finalitate falimentul unei afaceri. Entrepreneur a intocmit o lista cu cele mai frecvente greseli pe care le fac oamenii de afaceri din care, daca inveti, poti evita sa-ti duci compania la dezastru.

Contabilitatea


Nicio echipa nu ar putea concura fara o modalitatea de a tine scorul. Insa, desi pare incredibil, multe companii opereaza fara a avea bilanturi contabile complete.

Asigurati-va ca aveti contabilitatea corecta si la zi. Specialistii sfatuiesc ca bilantul sa fie urmarit luna de luna si nu mai tarziu de cinci zile dupa terminarea unei luni. "E periculos sa astepti mai mult sa vezi ca ai pierdut o groaza de bani".

Clientii neprofitabili

Exista si clienti de care mai bine te lipsesti. Acestia au cereri care iti ocupa prea mult timp sau negociaza preturi care nu iti acopera costurile. Insa companiile care sunt pe pierdere, in incercarea de a-si reveni, ii pastreaza, adancindu-se astfel in datorii.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti e sa scapati de astfel de clienti. Uneori chiar si doar acest lucru va poate salva de la faliment.

Calcularea costurilor

Cea mai obisnuita problema printre antreprenori e aceea ca nu stiu sa-si calculeze corect costurile sau, mai rau, nu realizeaza cat de important este acest lucru.

In aceste cazuri, companiile nu pot sa tina o evidenta cu produsele sau serviciile cele mai profitabile.

Ierarhia in interiorul companiei

Fara o schema ierarhica bine pusa la punct in interiorul companiei va domni haosul.

Atunci cand oamenii nu stiu de ce raspund si in fata cui trebuie sa raspunda nu simt nevoia sa faca performanta.

Lichiditatile


Cand o companie e in pragul dezastrului, banii sunt cei care decis salvarea sau ingroparea definitiva. Asigura-te intotdeauna ca nu risipesti banii si pune deoparte pentru zile negre. Mai bine sa-i ai si sa nu ai nevoie de ei decat sa-ti trebuiasca si sa nu ai de unde sa faci rost.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#afacere, #companie, #faliment, #semne , #Faliment