Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: ANAF sa nu mai ceara falimentul firmelor cu datorii

Boc: ANAF sa nu mai ceara falimentul firmelor cu datorii

Premierul Boc a solicitat inspectorilor ANAF sa nu mai ceara falimentul firmelor cu obligatii fiscale neachitate, dar fata de care si statul este dator, sa nu mai raspunda interventiilor telefonice in favoarea firmelor verificate, avertizand totodata ca stie ca unele acte sunt incheiate voit eronat.

Intr-un discurs sustinut, marti, cu ocazia prezentarii raportului de activitate pe 2009 al ANAF, premierul a cerut Ministerului Finantelor ca, impreuna cu ANAF, sa analizeze cazurile in care este solicitata intrarea in faliment a firmelor care nu isi platesc obligatiile fiscale, dar care la randul lor trebuie sa incaseze bani de la stat, aratand ca astfel de situatii trebuie oprite, precizeaza Mediafax.


"Sunt situatii in care firme care trebuie sa incaseze bani de la stat pot intra in faliment pentru ca nu isi platesc obligatiile, desi si statul este datornic", a spus Boc.El a atentionat totodata ca are informatii conform carora anumite acte de constatare a contraventiilor sunt redactate eronat in mod intentionat, pentru a permite firmelor in cauza sa conteste sanctiunile in instanta, si a cerut o analiza detaliata pe fiecare judet a acestor cazuri, atentionand ca raportul dintre sumele stabilite prin procese-verbale si banii efectiv incasati va reprezenta un criteriu de performanta in activitatea inspectorilor fiscali.

 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1363 ori
Citeste mai multe despreanaf boc faliment firme