American Airlines, in faliment

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 17:08
1498 citiri
American Airlines, in faliment

Grupul american AMR Corp, care controleaza American Airlines, al treilea mare operator aerian din SUA, a cerut protectia legii falimentului in SUA, dupa ce a esuat sa ajunga la acorduri cu salariatii pentru reducerea costurilor cu forta de munca.

American Airlines era singura mare companie aeriana americana care nu a cerut intrarea in faliment in ultimii zece ani pentru a-si reduce datoriile si costurile.

Totodata, compania nu a urmat un trend al fuziunilor din ultimii ani si a coborat de pe primul loc la nivel mondial pe locul al treilea in Statele Unite dupa United Continental Holdings si Delta Air Lines.

In cererea pentru protectie impotriva legii falimentului, American Airlines, care si-a inceput activitatea cu livrarea de posta aeriana in anii '20, a mentionat active de 24,7 miliarde de dolari si datorii de 29,6 miliarde de dolari.

Zborurile American Airlines si cele ale diviziei regionale American Eagle se vor desfasura dupa programul normal, a anuntat compania, informeaza Bloomberg.

AMR a incercat sa evite falimentul dupa atentatele teroriste din 2001 din SUA, care au lovit puternic traficul aerian de pasageri. Operatorii aerieni rivali au folosit legea falimentului pentru a restructura datoriile si pentru a scapa de costuri cu fondurile de pensii ale angajatilor.

Conducerea American Airlines negocia inca din 2006 cu reprezentanti ai angajatilor pentru a creste productivitatea, astfel incat sa recupereze din dezavantajul legat de costuri in raport cu alti operatori.

Pilotii, insotitorii de zbor, mecanicii si alti angajati intentionau sa foloseasca negocierile pentru a recupera o parte din beneficiile anuale de 1,6 miliarde de dolari la care au renuntat in 2003 pentru a ajuta compania sa evite falimentul.

Actiunile operatorului aerian s-au prabusit cu 79% in acest an.

American Airlines a fost infiintata de mai multe companii americane, care au inceput un proces de consolidare in 1929 si au luat numele actual in 1934. Printre pilotii uneia din companiile fondatoare, Robertson Aircraft Corp, s-a aflat si Charles A. Lindbergh, primul pilot din lume care a zburat fara escala peste Atlantic.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#American Airlines, #American Airlines faliment , #Faliment