Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alstom cumpara cu 350 milioane de euro constructorul de echipamente eoliene Ecotecnia

Alstom cumpara cu 350 milioane de euro constructorul de echipamente eoliene Ecotecnia

Alstom intentioneaza sa intre pe piata echipamentelor eoliene de producere a energiei electrice prin achizitia costructorului spaniol Ecotecnia pentru suma de 350 milioane euro, a informat joi, compania.

Achizitia Ecotecnia de catre Alstom va fi finalizata o data cu parcurgerea procedurilor specifice pentru modificarea statutului intreprinderii. Ecotecnia este in prezent o cooperativa si va fi transformata in societate anonima inainte de achizitia de catre Alstom.

Compania Ecotecnia, cu sediul la Barcelona, are ca domeniu de activitate conceperea, fabricarea si comercializarea de echipamente eoliene cu puteri intre 640 kW si 2 MW. Intreprinderea se afla la baza unei parti semnificative a parcului eolian spaniol, al doilea din Europa, dar aceasta exporta echipamente si catre alte piete din Europa, exportul reprezentand jumatate din cifra sa de afaceri.

Peste 1500 de instalatii eoliene au fost instalate sau sunt in curs de instalare de catre Ecotecnia in 72 de ferme eoliene, corespunzand unei capacitati de 1433 MW (circa 2 % din parcul eolian instalat la nivel mondial). Ecotecnia a dezvoltat de asemenea o activitate recenta in domeniul panourilor solare, comercializate pe piata spaniola.

Ecotecnia are 765 de angajati, dispune de cinci uzine in Spania, la Coreses (Zamora), Somozas si Rio de Pozo (Galicia), Bunuel (Navara) si Pla de Santa Maria (Catalania). Pentru 2007 compania estimeaza o cifra de afaceri cuprinsa intre 300-350 milioane euro, cu un profit brut estimat de 7 %.

Grupul Alstom are peste 60.000 de angajati in 70 de tari. In Romania, grupul detine trei societati cu peste 1.500 de angajati: Alstom General Turbo S.A., Alstom Power Romania S.R.L. si Alstom Transport S.A.

Firma franceza, care a evitat falimentul in anul 2003, a anuntat un profit net de 448 milioane euro (603,7 milioane dolari) in anul fiscal 2006/2007, ce a luat sfarsit la 31 martie 2007, si un profit operational de 957 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 40%, generand o marja operationala de 6,7%, in crestere fata nivelul inregistrat in anul fiscal precedent, de 5,5%.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 977 ori