Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Telefonica vinde Endemol

Telefonica vinde Endemol
Compania spaniola Telefonica vinde firma olandeza de televiziune Endemol unui consortiu incluzand imperiul media Mediaset, controlat de familia fostului premier italian Silvio Berlusconi. Potrivit AP, tranzactia are o valoare de 2,63 miliarde de euro.

Endemol este creatorul productiilor 'Big Brother' si 'Deal or No Deal'.

Mediaset, prin vehiculul de investitii Telecinco, fondatorul Endemol, John de Mol si o parte a Goldman Sachs, specializata in capitalul privat, vor cumpara impreuna pachetul de control de 75 procente din Endemol detinut de Telefonica.

Conform acordului, consortiul trebuie sa lanseze o oferta pentru cele 25 de procente ramase cat de curand posibil, la pretul de cel putin 25 de euro (33,72 dolari) pe actiune, incluzand dividende de 0,45 euro (0,61 dolari) pe actiune.

Mediaset, cel mai mare producator TV italian, si-a vazut slabita pozitia dominanta ca urmare a competitiei agresive si a reducerii incasarilor din publicitate.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1136 ori