Companiile de tigarete au perspective bune in 2012

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 16:53
2215 citiri
Companiile de tigarete au perspective bune in 2012

Agentia de evaluare Fitch sustine ca perspectivele pentru companiile producatoare de tutun, la nivel mondial, anul viitor, sunt pozitive. Preturile stabile si interesul consumatorilor stau la baza acestor previziuni.

In ciuda faptului ca autoritatile de reglementare ameninta cu presiuni mai mari, Fitch considera ca firmele de tutun la nivel mondial ar trebui sa inregistreze si anul viitor o crestere usoara, cel mai probabil de o singura cifra, scrie Reuters.

Structura concentrata a pietei producatorilor de tutun, combinata cu elasticitatea unui pret scazut reprezinta un avantaj pentru cosumatori. In plus, preferinta guvernelor de a evita cresterea brusca a activelor sprijina politica pretului adoptata de jucatorii din industrie.

Companiile din industria tutunului mentin unele dintre cele mai inalte cote ale dividendului. Printre companiile internationale, acesta variaza intre 50%, la Imperial Tobacco si 65% la PMI si BAT. Valoarea dividendului ramane sub 80% in cadrul Reynolds si Altria Inc.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
#companii tutun, #companie producatoare tutun, #profit companii tutun , #Dividende