Vezi cat a platit ING Asigurari de Viata clientilor, in primul semestru

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 12:23
1380 citiri
Vezi cat a platit ING Asigurari de Viata clientilor, in primul semestru

ING Asigurari de Viata a platit clientilor in primul semestru beneficii pentru decese si clauze de sanatate de 7,55 mil. lei, cu 6% mai mult decat in acelasi interval din 2010, 60% din aceasta suma reprezentand despagubirile pentru decese, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei. 

Despagubirile platite clientilor in primul semestru in caz de deces au fost de 4,55 milioane lei, in timp ce clauzele de sanatate s-au ridicat la 3 milioane lei.

In acelasi interval din 2010, ING Asigurari de Viata a platit clientilor beneficii pentru decese si clauze de sanatate de 7,1 milioane lei, din care despagubirile pentru decese au reprezentat 4,5 milioane lei.

"In ceea ce priveste sumele oferite beneficiarilor politelor in cazul decesului persoanelor asigurate, acestea au ramas relativ constante in primul semestru al lui 2011 fata de perioada similara a lui 2010, datorita faptului ca s-au inregistrat mai putine decese.

Acum insa a crescut suma asigurata medie fata de anul trecut. Referitor la valoarea beneficiilor platite pentru clauzele de sanatate, acestea au marcat o crestere cu 15% in 2011 fata de 2010.

Diferenta vine in special din cresterea mediei sumei asigurate despagubite la interventiile chirurgicale de la 1.054 lei in 2010 la 1.106 lei in 2011, ceea ce evidentiaza alocarea unor sume mai mari pentru sanatate din partea clientilor", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

Potrivit acesteia, criza a insemnat o mai buna intelegere a nevoii de protectie financiara - conceptul de baza al asigurarii - dar si o implicare mai activa in economisire pentru viitor, dincolo de efecte precum scaderea veniturilor disponibile ale clientilor si nevoia acestora de lichiditati pe termen scurt.

"Acest lucru este subliniat si de evolutia pietei de asigurari de viata in 2011 (plus 3,34%, in conditiile unei scaderi de 8,84% a asigurarilor generale), dar si de diminuarea constanta a numarului de consumatori care renunta la contractele de asigurari.

Cred ca, odata ce economia va incepe sa isi revina si veniturile sa creasca, oamenii vor fi mai atenti la nevoia de a-i proteja financiar pe cei dragi, dar si de a pune bani deoparte in mod constant pentru obiective precum pensia sau educatia copiilor", a mai spus Cornelia Coman.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), piata asigurarilor de viata a crescut cu 3,81% in primul semestru al acestui an, la 860 milioane lei. Anul trecut, piata asigurarilor de viata a sporit cu 2,32%, la 1,66 miliarde lei. 

Google și DNSC lansează campania pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală
Google și DNSC lansează campania pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală
Google și Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au anunțat lansarea unei campanii pentru combaterea dezinformării în perioada pre-electorală din România. Campania are...
Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple
Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple
Microsoft a reușit să detroneze Apple, devenind compania cu cea mai mare valoare de piață din lume, o realizare care nu a mai fost atinsă de Microsoft din 2021. Conform unui raport publicat...
#ing asigurari, #beneficii, #asigurari , #Datorii