Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE pierde anual 39 miliarde de euro din cauza industriei aviatice - Afla motivul

UE pierde anual 39 miliarde de euro din cauza industriei aviatice - Afla motivul


Desi impovarate de datorii, statele membre UE pierd 39 de miliarde de euro anual, suma ce reprezinta taxa pe valoare adaugata (TVA) si taxele de combustibil pe care transportatorii aerieni nu le platesc.

Aceasta este concluzia unui raport realizat de compania de consultata olandeza CE Delft pentru Federatia Transport & Environment (T&E).

Potrivit autorilor, aceasta pierdere importanta este cauzata de legislatia depasita a UE, care scuteste zborurile internationale de plata taxelor de combustibil ce se aplica celorlalte moduri de transport si de la TVA, care se percepe pentru aproape toate bunurile de consum, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In timp ce fiecare consumator, transportator sau IMM din UE este obligat sa plateasca o taxa de 48 de eurocenti/litru de combustibil la fiecare alimentare a autovehiculului, marile linii aeriene - atat din interiorul, cat si din afara spatiului Uniunii Europene - nu platesc nicio taxa pentru combustibili.

Daca ar face-o, veniturile din taxele colectate de la aceste companii ar fi de aproximativ 32 de miliarde Euro anual. La aceasta suma se adauga aproximativ 7,1 miliarde euro, ce ar trebui sa provina din colectarea TVA, de la care biletele pentru zboruri internationale sunt in prezent exceptate, conform raportului.

Citeste mai multe despre UE pierde anual 39 miliarde de euro din cauza industriei aviatice - Afla motivul pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1041 ori