Transportatorii cer o intalnire cu Vladescu privind datoriile statului

Marti, 16 Martie 2010, ora 15:53
1483 citiri
Transportatorii cer o intalnire cu Vladescu privind datoriile statului

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) solicita o intalnire cu ministrul de finante pentru a gasi solutii in ceea ce priveste banii datorati de stat transportatorilor rutieri pentru transportul persoanelor defavorizate, amenintand cu oprirea activitatii daca nu se gaseste o solutie, relateaza NewsIn.

Prin scrisoare adresata ministrului finatelor publice, FORT solicia ca in cel mai scurt timp posibil sa se accepte o intalnire cu reprezentantii Federatiei.

"In momentul de fata, situatia transportatorilor de persoane este dramatica, deoarece Ministerul Transporturilor inregistreaza datorii de peste 150 milioane lei fata de acestia, transportatorii ajungand in situatia de a avea conturile blocate si de a acumula penalitati fata de bugetul de stat" se precizeaza in scrisoare.

FORT aminteste ca a solicitat in mod oficial de mai multe ori Ministerului de Finante si Ministerului Transporturilor, incepand de la jumatatea anului trecut, compensarea datoriilor inregistrate de societatile de transport fata de bugetul de stat cu sumele pe care aceleasi firme de transport le au de incasat, urmare a transportului persoanelor defavorizate.

Transportatorii au mai solicitat guvernantilor gasirea unor solutii prin care sumele aferente deconturilor sa fie achitate mai repede.

"Din cauza faptului ca lucrurile se indreapta intr-o directie gresita, afectand grav, din punct de vedere financiar, societatile de transport de persoane, va aducem la cunostinta ca in maxim 30 zile de la transmiterea prezentei adrese, in cazul in care Ministerul Finantelor nu este de acord sa aplice o solutie viabila, vom recurge la mijloace de protest, mergand pana la oprirea, pe o perioada nedeterminata, a activitatii", avertizeaza transportatorii.

Ca solutie, FORT propune o intrevedere, la care sa participe si reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, in urma careia sa se ajunga la un protocol "asumat de toate partile". 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#transportatori, # intalnire, # vladescu, # datorii, # stat , #Datorii