Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata asigurarilor de viata unit-linked a crescut anul trecut cu 32%

Piata asigurarilor de viata unit-linked a crescut anul trecut cu 32%

Generali estimeaza ca piata asigurarilor de viata unit-linked din Romania a ajuns anul trecut la 550 milioane lei, in urcare cu 32% fata de 2006, mai ales datorita cresterii interesului romanilor pentru bursa, a spus seful serviciului Asigurari de Viata al firmei, Ovidiu Racoveanu.

In 2006, piata de unit-linked a fost de 416,5 milioane lei, conform raportului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).


"Motorul de crestere a pietei in 2007 a fost reprezentat in principal de interesul sporit pentru bursa, de investitii mai mari datorita unei puteri de cumparare crescute si de produse de asigurare din ce in ce mai atractive", a mentionat Ovidiu Racoveanu.


La produsele de tip unit-linked, companiile investesc o mare parte din prima platita in fonduri de investitii, dar riscul investitional apartine clientului, intrucat acesta este cel care decide in care dintre fonduri isi plaseaza banii. Clientul mai decide si nivelul ponderii investite din prima de asigurare, cu conditia sa ramana o anumita suma care sa acopere prima de asigurare de viata.

Grupul italian de asigurari Generali este prezent in Romania printr-o subsidiara - Generali Asigurari - ce desfasoara toate tipurile de asigurare si prin FATA Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 977 ori