Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PFA raspunde cu averea personala in fata creditorilor. Afla in ce situatii

PFA raspunde cu averea personala in fata creditorilor. Afla in ce situatii


Persoanele fizice autorizate raspund cu averea personala in fata creditorilor, atunci cand nu isi pot achita datoriile fata de acestia. Mai exact, sunt doua situatii in care creditorii pot executa silit bunurile personale ale PFA. Totusi, in cazurile respective, persoanele fizice autorizate au la dispozitie anumite masuri de "protectie".

Potrivit OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, PFA este persoana autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca. Pot deveni persoane fizice autorizate orice cetateni romani sau ai unor state membre UE, care au implinit 18 ani, nu au savarsit infractiuni economice si au pregatire profesionala in domeniul in care vor sa fie autorizati, se mai arata in actul normativ.

Citeste mai multe despre PFA raspunde cu averea personala in fata creditorilor. Afla in ce situatii! pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1639 ori
Citeste mai multe desprePFA legislatie pfa avere