Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Operatorii de comunicatii si de servicii postale nu vor plati tarif de monitorizare pentru 2013

Operatorii de comunicatii si de servicii postale nu vor plati tarif de monitorizare pentru 2013


Operatorii de comunicatii si de servicii postale cu venituri de peste 100.000 euro nu vor plati pentru acest an tariful de monitorizare datorat Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), a anuntat institutia.

"Autoritatea incurajeaza astfel operatorii sa continue investitiile in extinderea retelelor si in inovatie, spre beneficiul utilizatorilor finali", se spune intr-un comunicat al ANCOM.

Decizii similare au fost adoptate si in ultimii doi ani. Tariful de monitorizare reprezinta mai putin de 0,15% din cifra de afaceri a companiei.

Orice furnizor autorizat trebuie sa plateasca tarif de monitorizare

Potrivit legislatiei, orice furnizor autorizat de retele publice de comunicatii, de servicii de comunicatii destinate publicului sau de servicii postale care are venituri anuale de peste 100.000 de euro sau o cifra de afaceri care depaseste aceasta suma are obligatia sa plateasca ANCOM un tarif de monitorizare anual.

In acest moment 1.865 de furnizori de retele si servicii de comunicatii electronice si de servicii postale sunt autorizati la ANCOM, dintre care 1.489 sunt furnizori de retele si comunicatii electronice si 376 sunt furnizori de servicii postale.

Dintre acestia, un numar de 316 furnizori, dintre care 252 sunt furnizori autorizati de retele sau servicii de comunicatii electronice si 64 sunt furnizori de servicii postale, au o cifra de afaceri sau venituri realizate exclusiv din aceste activitati care depasesc suma de 100.000 de euro anual.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1577 ori