Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oltchim primeste ajutorul de stat de 125 milioane euro

Oltchim primeste ajutorul de stat de 125 milioane euro


Comisia Europeana a aprobat conversia in actiuni a creantelor detinute de stat la Oltchim, in valoare de circa 125 de milioane de euro, potrivit unor surse din domeniu.

Guvernul a notificat autoritatile de la Bruxelles inca din 2008 cu privire la intentia de a converti in actiuni creantele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Oltchim. Procesul a fost ingreunat de diverse plangeri ale unui actionar minoritar al Oltchim, PCC SEm potrivit NewsIn.

In octombrie 2011, aflat intr-o vizita oficiala la Bucuresti, comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia, a cerut autoritatilor de la Bucuresti un calendar cert de privatizare a Oltchim.

Potrivit angajamentelor asumate de Guvern in fata FMI, combinatul Oltchim va fi scos la privatizare in luna aprilie a acestui an, statul urmand sa cedeze intreaga sa participatie de 54,8% din actiunile companiei.

Tododata, Oltchim face parte din primul val de companii care vor avea management privat in luna aprilie, alaturi de Hidroelectrica, Romarm si Electrica Furnizare.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor Oltchim, programata pentru data de 12 martie, se afla aprobarea demararii procedurii de selectie a noului management profesionist.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1106 ori
Citeste mai multe despreOltchim ajutor de stat CE Oltchim