Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O companie americana, pusa sa plateasca o amenda record

O companie americana, pusa sa plateasca o amenda record


O companie americana din West Virginia trebuia sa achite o suma record de 209 milioane de dolari, reprezentand daunele unui accident provocat intr-o mina de aur pe care o detine.

Instanta americana a decis ca Upper Big Branch din West Virgina trebuie sa plateasca daune de 209 milioane de dolari, pentru accidentul provocat in mina sa de aur, informeaza AFP, citat de Antena3.

Accidentul a avut loc in anul 2009. Atunci, in urma unei acumulari de gaze, a avut loc o explozie ce a cauzat moartea a 29 de persoane. Suma pe care compania trebuie sa o plateasca reprezinta despagubiri pentru familiile afectate, dar si investitii in masuri de securitate, pentru a evita repetarea unui astfel de eveniment.

Din cauza faptului ca in 2010 Upper Big Branch a fuzionat cu Alpha Natural Ressources, noua companie va plati toate daunele. Astfel, ANR va plati 1,5 milioane de dolari fiecarei familii care a avut un membru decedat in cadrul accidentului, 80 de milioane de dolari vor fi investiti in securitatea minelor, in timp ce aproximativ 50 de milioane de dolari vor fi donatii unui fond de finantare a cercetarii privind siguranta miniera.

Din suma de 208 milioane de dolari, doar 34,8 milioane reprezinta amenda catre administratia pentru sanatate si securitate miniera.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1109 ori