Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Naufragiul Costa Concorda provoaca daune de peste 155 de milioane de dolari

Naufragiul Costa Concorda provoaca daune de peste 155 de milioane de dolari


Carnival Corp, compania ce detinea vasul Costa Concordia, a declarat, luni, ca esuarea vasului o va costa intre 155 si 175 de milioane de dolari.

Numai accidentul si pierderea vasului pe coasta Italia va afecta venitul net al companiei cu 85-95 de milioane de dolari, in anul fiscal 2012, scrie Reuters.

Sumele deductibile din asigurari vor reduce venitul net cu alte 40 de milioane de dolari, iar alte costuri marginale legate de incident se ridica la 30-40 de milioane de dolari.

Carnival Corp a declarat ca accidentul a redus semnificativ eficienta activitatilor sale de marketing, volumele de comenzi privind rezervarea de croaziere la bordul vaselor sale reducandu-se la jumatate in urma accidentului Costa Concordia.

"In ciuda trendului recent de scadere, credem ca incidentul nu va avea un impact semnificativ pe termen lung asupra afacerilor noastre", au declarat reprezentantii companiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1350 ori