MAI catre politisti: faceti-va datoria!

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 11:41
1557 citiri
MAI catre politisti: faceti-va datoria!

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri dimineata, ca liderii sindicali care au anuntat protestele politistilor nu cunosc Statutul politistilor si a afirmat ca acestia trebuie sa-si faca datoria, pentru ca altfel vor suporta rigorile legii, precizeaza Mediafax.

"Am vazut unele pozitii ale unor lideri sindicali. Eu le spun un lucru foarte clar: unii dintre ei, si asta ma doare, nu cunosc Statutul Politistului. Eu le recomand sa citeasca cu foarte multa atentie Statutul Politistului, pentru ca aici nu putem vorbi nici de greva, nici de 75 la suta, nici de 25 la suta. Ei trebuie sa-si faca datoria, pentru ca altfel vor suporta rigorile legii", a declarat Vasile Blaga.

El a tinut sa precizeze ca MAI respecta "intru totul", in cazul unor conflicte de munca, respectarea legii.

Presedintele Sindicatul National al Politistilor si Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca politistii isi reduc activitatea, incepand de luni nu mai participa la audieri in dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijeaza circulatia, pentru ca sunt platiti doar 75 la suta, astfel ca isi vor limita activitatea la 75 la suta.

In replica, Inspectoratul General al Politiei Romane a spus intr-un comunicat ca serviciul politienesc are caracter permanent si obligatoriu, politistului ii este interzis sa declare sau sa participe la greve, iar nemultumirile si le pot exprima in timpul liber, conform prevederilor legale.

Ulterior, "Pro Lex" a recomandat membrilor sai sa nu mai efectueze ore suplimentare, fara dispozitia scrisa a sefului unitatii, si sa nu mai contribuie financiar la acoperirea deficitului de logistica a structurii de politie la care sunt angajati si ameninta cu proteste daca se recurge la concediu fara plata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de anul 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe...
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
#mai, #politisti, #blaga, #proteste , #Datorii