Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hainele grecesti "imbraca" Balcanii

Hainele grecesti "imbraca" Balcanii

Hainele "Made in Greece" se vand in Balcani. Una din doua haine importate in Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei este greceasca, in Albania consumatorii prefera hainele grecesti dupa cele italienesti, in timp ce exporturile sectorului catre Romania si Bulgaria cresc in continuu.

La conferinta interbalcanica organizata la Salonic, in cadrul primului targ "Moda Salonika", atasatii comerciali ai Greciei in patru dintre aceste tari au cazut de acord ca perspectivele sunt inca si mai favorabile pentru urmatorii ani.

In Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Grecia ramane prima tara furnizoare, cu exporturi totale ce s-au ridicat anul trecut la 38,817 milioane de euro. Pe langa retelele organizate de distributie (Rodon, Happening, Sprider), sunt intreprinse eforturi pentru infiintarea unora noi (Notos Gallery, Mothercare), in timp ce multe magazine en-detail din tara prezinta articole de imbracaminte grecesti. In tara isi desfasoara activitatea circa 60 de societati cu participare greceasca, care functioneaza in sistemul "facon", oferind peste 8.000 de locuri de munca.

In Albania, comertul bilateral cu Grecia in ceea ce priveste industria textila a ajuns la 49,1 milioane de euro in anul 2006. Conform datelor oferite de ambasada greaca, industria textila a Albaniei este caracterizata de predominarea unitatilor de prelucrare si de reexportare (facon), datorita fortei de munca ieftina.

10,9% din exporturile totale ale Greciei in Romania sunt reprezentate de industria textila - imbracaminte. In Romania isi desfasoara activitatea multe societati grecesti din domeniu (BSB, Spinter, Intersport, DIKA), intrevazandu-se perspective deosebit de favorabile pe viitor.

Grecia reprezinta unul din principalii parteneri comerciali ai Bulgariei in domeniul industriei textile si al articolelor de imbracaminte. Totusi in ultimii ani societatile bulgaresti "privesc" si dincolo de pietele lor traditionale.

Sursa: Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2539 ori