Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul sterge datoriile Remin Baia Mare, prin transformare in actiuni, motivand ca are investitor

Guvernul sterge datoriile Remin Baia Mare, prin transformare in actiuni, motivand ca are investitor


Creantele detinute de stat la Remin Baia Mare vor fi transformate in actiuni aflate in portofoliul Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), deoarece exista un investitor important care poate redeschide Remin, a anuntat premierul Victor Ponta.

El a precizat ca operatiunea va fi reglementata printr-o ordonanta de urgenta aflata pe agenda sedintei de marti a Guvernului.

Lista actelor normative pregatite pentru sedinta de marti a fost transmisa anterior de Guvern, fara insa ca aceasta ordonanta sa fie anuntata.

"Astazi cred ca avem pe ordinea de zi o ordonanta referitoare la Remin Baia Mare, transformarea creantelor statului in actiuni si transferate catre AVAS (in prezent, AAAS - n.r.). Inteleg ca exista un investitor important care poate redeschide Remin", a spus Ponta.

In 2006, Compania Nationala a Metalelor Pretioase si Neferoase Remin Baia Mare si-a intrerupt defintiv activitatea, iar Ministerul Economiei a impartit activele companiei prin infiintarea societatii Econord, careia i s-a stabilit ca principal obiectiv reorganizarea activitatii Remin, dar care nu a avut o activitate vizibila.

Conducerea companiei afirma atunci ca intrarea in faliment nu a condus la interuperea totala a activitatii, Remin ocupandu-se in continuare, prin cei 300 de salariati, de paza obiectivelor si securizarea galeriilor de mina, evacuarea si epurarea apelor de mina.

Inainte de 1989, compania a avut chiar si 30.000 de angajati, iar inainte de disponibilizarile colective din 1996 a avut in jur de 14.000 de salariati.

Cea mai recenta informatie transmisa de AAAS legata de aceasta companie dateaza din 2006, cand institutia anunta ca Remin Baia Mare are o datorie, preluata de la fosta Distrigaz Nord, de 853.126 dolari. Pentru ca nu a existat o propunere viabila din partea companiei debitoare pentru achitarea creantei, Autoritatea a instituit sechestru asupra unor active ale companiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2165 ori