Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch confirma ratingurile Romaniei pentru datoriile pe termen lung

Fitch confirma ratingurile Romaniei pentru datoriile pe termen lung

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat ratingurile Romaniei pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala, la "BB+" si, respectiv, "BBB-", cu perspectiva stabila, apreciind ca statul va reusi sa gaseasca o cale spre o revenire economica bazata pe exporturi, precizeaza Mediafax.

Plafonul de tara si ratingul pentru datoriile pe termen scurt in valuta au fost mentinute la nivelul "BBB", respectiv "B", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

"Romania se confrunta cu provocari semnificative in privinta reducerii deficitului bugetar, in contextul recesiunii", a declarat Douglas Renwick, director la Fitch Sovereign Group.


Renwick considera totusi ca "guvernul si-a demonstrat angajamentul pentru consolidarea bugetului, iar agentia anticipeaza ca Romania va fi capabila sa se inscrie pe o cale de redresare sustinuta de exporturi si sa stabilizeze finantele publice".


Pozitia externa a Romaniei s-a imbunatatit considerabil in ultimele 18 luni, ca urmare a sustinerii balantei de plati si a ajustarii considerabile a contului curent.


Fitch anticipeaza ca activele straine lichide ale Romaniei vor acoperi 150% din datoriile externe care ajung la maturitate in 2010.


Astfel, principalul risc la adresa ratingului suveran s-a transferat de la finantele externe la cele publice, se arata in comunicat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1076 ori
Citeste mai multe despredatorii fitch rating romania