Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurotunnel urmareste reducerea costurilor cu 40 de milioane de euro

Eurotunnel urmareste reducerea costurilor cu 40 de milioane de euro
Eurotunnel a prezentat un plan de reorganizare a politicii de preturi si intentioneaza sa reduca costurile cu 40 de milioane de euro.Compania anglo-franceza a mai adaugat ca lucreaza la un program de refinantare si a stabilit noi contacte cu creditorii.
A"Un plan pe termen lung va fi finalizat la sfarsitul lui octombrie, care va include noua strategie financiara si operationalaA", a declarat directorul executiv Jean-Louis Raymond.

Actionarii au demis in luna aprilie intreaga conducere a companiei, pe care au acuzat-o de incapacitatea de a le proteja investitia si de scaderile drastice ale vanzarilor si profiturilor.

Acest A"puciA" a fost o adevarata victorie pentru investitori, dar analistii au avertizat ca noii conducatori vor fi nevoiti sa mearga pe urmele predecesorilor lor, altfel risca sa piarda controlul companiei in favoarea creditorilor.

Eurotunnel a strans datorii de 9 miliarde de euro, din cauza costurilor de constructie exorbitante si a amortizarii prea lente a cheltuielilor.

Jacques Maillot a preluat conducerea Eurotunnel, dupa lovitura din aprilie si si-a acordat un termen 90 de zile pentru a gasi o strategie de reducere a datoriilor si de reasezare a companiei pe drumul cel bun.

Sursa: Reuters

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 958 ori