Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Datoriile firmelor la stat pot fi reesalonate pe maxim 5 ani

Datoriile firmelor la stat pot fi reesalonate pe maxim 5 ani

Firmele vor avea posibilitatea sa reesaloneze datoriile catre stat pe cinci ani, perioada in care nu vor plati penalitati, ci doar dobanzi, potrivit lui Mihai Gogancea-Vatasoiu, vicepresedinte al ANAF, conform Mediafax.

El a declarat, miercuri, ca aceasta facilitate va fi introdusa intr-o ordonanta care trebuie semnata de ministrul Finantelor si urmeaza sa fie prezentata in perioada urmatoare Guvernului spre aprobare.

Vicepresedintele ANAF a explicat ca firmele vor putea sa beneficieze de aceasta facilitate in baza unor garantii, dar va exista, pentru datoriile mici, posibilitatea reesalonarii datoriilor si fara garantii.


El a precizat ca forma ordonantei a fost analizata atat de Consiliul Concurentei, cat si de catre Comisia Europeana, pentru a nu include prevederi care sa constituie o forma de ajutor de stat.


In prezent, in baza unei ordonante in vigoare, firmele pot amana, pe o perioada de sase luni, plata datoriilor numai pentru firmele acumulate dupa 30 septembrie 2008, pe fondul crizei financiare si daca anterior acestei date au achitat la timp obligatiile.


Gogancea-Vatasoiu a precizat ca aceasta facilitate a fost utilizata in 2009 de catre 300 de firme, iar numarul acestora a urcat la 7.200 anul trecut.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1224 ori
Citeste mai multe despredatorii firme stat reesalonari