Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum pot lichida firma proprie?

Cum pot lichida firma proprie?

"Legea romana reglementeaza doua tipuri de lichidare: lichidarea voluntara a unei societati din vointa asociatilor ei si lichidarea judiciara. Aceasta se face prin intermediul tribunalului si se desfasoara sub supravegherea judecatorului sindic, in interesul creditorilor" spune Andreea Mazilu, avocat in Baroul Bucuresti, pentru B2B Guide.

O conditie obligatorie este ca societatea sa nu inregistreze niciun fel de datorie.

Decizia asociatilor trebuie sa fie exprimata sub forma unei hotarari AGA, ce se inregistreaza la Registrul Comertului si se publica in Monitorul Oficial.

Lichidarea judiciara poate fi numita, pe scurt, falimentul companiei. Este o lichidare fortata, la care se ajunge in momentul in care firma a acumulat multe datorii.

Legea 85/2006, care reglementeaza aceasta procedura, prevede conditiile pe care trebuie sa le indepineasca un agent economic.

Orice creditor, care are o creanta certa, lichida si exigibila, mai veche de 30 de zile, se poate adresa tribunalului cu o cerere pentru deschiderea procedurii de insolventa, pentru a recupera aceasta creanta. Dupa ultimele modificari, cuantumul createi a ajuns la 30.000 RON.

Vezi si De ce sa apelam la coaching?

         De ce avem nevoie de consultanta?

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3704 ori
Citeste mai multe despredatorie faliment lichidare societate tribunal