Compania Nationala de Autostrazi are datorii in valoare de 92 milioane euro

Marti, 20 Mai 2008, ora 12:08
1275 citiri
Compania Nationala de Autostrazi are datorii in valoare de 92 milioane euro

Compania Nationala de Autostrazi si Dumuri Nationale din Romania (CNADNR ) datoreaza Bechtel 92 milioane euro si spera sa primeasca banii la rectificarea bugetara, ca sa onoreze platile, directorul general al companiei Dorin Debucean."Compania Bechtel a primit avansul pentru lucrarile la Autostrada Transilvania. In prezent, CNADR are datorie catre Bechtel 92 de milioane de euro, din care 58 milioane de euro au ramas neplatiti din decembrie 2007. La aceasta suma se adauga costurile colaterale care, conform contractului cu Bechtel, trebuie onorate. Aici intra deminarea, exproprierile (expropiatii trebuie platiti) proiectarea sectoarelor 1A, 3B, 3A si consultanta", a declarat directorul general al companiei Dorin Debucean.


De asemenea, Debucean a declarat ca CNADR a preferat sa nu faca plata catre compania Bechtel si sa plateasca avansul de 133,5 milioane de euro, adica 30% din cei 445 milioane euro, iar saptamana viitoare spera sa onoreze plata in totalitate. Debucean a mentionat ca Bechtel nu trebuia sa intrerupa lucrarile si conform contractului ar fi putut continua lucrarile.


Ministrul transporturilor Ludovic Orban a declarat recent pentru NewsIn ca a cerut la rectificarea bugetara 100 de milioane de euro pentru Autostrada Transilvania al carei constructor este compania americana Bechtel.


"Cei de la Bechtel au primit avansul si nu ar trebui sa se planga. Ar face bine sa munceasca mai mult si sa vorbeasca mai putin", a spus ministrul Orban.


Lucrarile pentru constructia autostrazii Transilvania au stagnat pe motiv ca Guvernul nu si-a onorat o parte din datoria fata de Bechtel.


Primul ministru Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Bechtel va primi, integral, in perioada urmatoare, cele 200 milioane euro care trebuie alocate, pana la jumatatea anului, pentru continuarea lucrarilor la autostrada Transilvania si ca "sunt perspective" ca, in 2008, sa fie gata primul tronson de 25 de km in Cluj.


Prim-ministrul a afirmat ca lucrarile la autostrada Transilvania se desfasoara, in prezent, "intr-un ritm normal", dar a precizat ca nu este foarte multumit.


Premierul a amintit ca 136 de milioane de euro, reprezentand 30% din valoarea lucrarilor pe 2008, au fost, deja, platite in avans. Seful Executivului a declarat ca ii va cere ministrului Transporturilor sa creeze o sucursala locala a Companieii Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) in zona Cluj-Oradea, avand in vedere ca este dificila coordonarea lucrarilor de la Bucuresti.


Compania americana de inginerie si constructii Bechtel Corp. a anuntat, la mijlocul lunii martie, ca veniturile obtinute, in 2007, au crescut cu 32% fata de anul precedent, la un nivel record de 27 miliarde dolari, obtinand contracte noi in valoare de 34,1 miliarde dolari.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...