Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

''Codul lui da Vinci'' creste profiturile Eurostar

''Codul lui da Vinci'' creste profiturile Eurostar

Transportatorul feroviar Eurostar confirma vanzari record de 478 milioane dolari pentru prima jumatate a anului 2006, in mare parte datorita contractului exclusiv de sponsorizare pentru filmul "Codul lui Da Vinci" si cupei mondiale care au generat o cerere crescuta pe ruta Paris-Londra. Operatorul de transport feroviar Eurostar a realizat vanzari record pentru prima jumatate a anului 2006, in mare parte datorita fanilor filmului "Codul lui Da Vinci" si a suporterilor veniti la cupa mondiala.

Vanzarile au atins cifra de 478 milioande de dolari, o crestere cu 6% fata de aceeasi perioada a anului 2005, la aceasta suma contribuind si cresterea cererii de bilete clasa business.

Legaturile la reteaua feroviara europeana au contribuit la aceasta crestere, cupa mondiala de fotbal din Germania dizlocand un numar ridicat de suporteri.

O buna bucata din profituri a venit din contractul exclusiv de sponsorizare incheiat de Eurostar cu distribuitorii filmului "Codul lui Da Vinci", firma de transport declarand ca parteneriatul este unul benefic, deoarece filmul, avand in distributie pe actrita franceza Audrey Tatou, a generat mult interes peste ocean, companiile de turism inregistrand o crestere a cererilor pentru ruta Paris-Londra.

In plus, un factor important pentru cresterea numarului de cereri a reprezentat-o punctualitatea, firma Eurostar inregistrand, in directa corelatie, o cerere mai mare cu 11% din partea sectorului business.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1066 ori