Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat ne costa asigurarea locuintei?

Cat ne costa asigurarea locuintei?
Putin, fata de cat ne-ar costa daca am ramane fara ea in cazul unor inundatii, alunecari de teren, incendiu sau cutremur. Ca sa nu mai vorbim de bunurile din casa pierdute.Asa incat, unele firme de asigurari ofera o asigurare completa a locuintei, care include atat proprietatea si bunurile din interior sau din preajma acesteia, cat si cea a persoanelor ce ar putea fi afectate, fie ca e vorba de proprietar sau de alti oameni afectati (vecini, vizitatori, chiriasi). Deocamdata, asigurarea locuintelor este o asigurare facultativa, dar e pe cale sa devina obligatorie, de la anul. Pentru a vedea care sunt riscurile pe care le poate acoperi o astfel de asigurare, precum si costul acesteia, va prezentam conditiile in care se poate incheia o asigurare de locuinte la BT Asigurari.
Portofoliul firmei include trei optiuni ale acestei polite de asigurare: cea Standard, care acopera riscurile din incendiu, trasnet, explozie, caderea aparatelor de zbor pe cladirea asigurata. Optiunea Extinsa acopera toate riscurile mentionate la varianta standard, la care se adauga daunele produse de calamitatile naturale: cutremur de pamant, inundatii din revarsari de ape, furtuna, grindina, ploaie torentiala, prabusiri sau alunecari de teren, greutatea stratului de zapada, riscuri politice (greve, tulburari civile); pagube produse datorita actiunii rauvoitoare a unor persoane - terorism/vandalism. Optiunea Mul
tirisc acopera toate riscurile mentionate la varianta extinsa si pagubele produse de: avarii accidentale ale instalatiilor de apa, canal sau incalzire; inundarea spatiilor asigurate de apa provenita de la vecini, furt.

Care este valoarea despagubirii?

In caz de dauna totala pentru o locuinta, valoarea despagubirii care poate fi primita de un asigurat poate fi suma asigurata inscrisa in polita de asigurare, cu respectarea prevederilor legislatiei in domeniu, adica: valoarea despagubirii nu poate depasi suma asigurata inscrisa in polita de asigurare, dar nici valoarea reala a bunului asigurat. Aceasta, pentru ca asigurarea nu constituie o sursa de castig, ea se rezuma la a inlocui un bun (in cazul unei daune totale) cu un bun echivalent ca valoare sau, in cazul unei daune partiale, la a readuce bunul la starea dinainte de producerea riscului (practic la dauna partiala platim un deviz de reparatii). Suma asigurata este de fapt o valoare declarata de asigurat, care poate sa fie mai mica sau mai mare decat cea reala a bunului.

Care este prima pentru o asigurare de 20.000, respectiv 50.000 Euro?

Prima anuala de asigurare pantru suma asigurata de 20.000 Euro, pentru o locuinta din Cluj, este de 8 euro pentru asigurarea Standard, 30 euro pentru o asigurare Extinsa, 31 euro pentru o asigurare Multirisc.
Prima anuala de asigurare pantru suma asigurata de 50.000 Euro pentru o locuinta din Cluj, este de 20 euro pentru o asigurare Standard, 75 de euro pentru o asigurare Extinsa, 78 de euro pentru o asigurare Multirisc (am exclus furtul dintre riscurile acoperite pentru ca este vorba de cladire).

Pentru mai multe amanunte, vizitati site-ul companiei, la www.bta.ro, unde gasiti si date de contact.

Ghiseul Bancarwww.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 982 ori