Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bechtel va construi o parte din autostrada intre Albania si Kosovo pentru 250 milioane euro

Bechtel va construi o parte din autostrada intre Albania si Kosovo pentru 250 milioane euro
Guvernul albanez a aprobat joi un contract de 250 milioane euro cu grupul american Bechtel International Inc. pentru constructia unei parti dintr-o autostrada cu patru benzi care va facilita legatura intre Albania si Kosovo, inforemaza AP.Bechtel va fi responsabila pentru constructia unui tronson de 55 de kilometri, care va include si un tunel cu o lungime de sase kilometri. Aceasta portiune construita de Becthel este doar unul din segmentele care formeaza autostrada finala de 175 de kilometri care va face legatura intre portul albanez Dures (35 kilometri vest de capitala Tirana), orasul Kukes (200 kilometri nord-est de Tirana) si punctul de trecere a frontierei de la Morina, la granita cu Kosovo. Constructia noii autostrazi va fi finantata de la bugetul de stat dar va benefica si de imprumuturi acordate de o serie de institutii financiare internationale.
Lucrarile vor incepe luna viitoare, in zilele urmatoare urmand sa fie oferite si alte detalii. Kosovo, provincie din Serbia aflata sub jurisdictia Natiunilor Unite, este importanta pentru Albania datorita numarului mare de etnici albanezi care traiesc aici. Prim-ministrul albanez Sali Berisha a facut din constructia acestei autostrazi o prioritate a guvernului sau, in intentia de a reduce durata unei calatorii intre Albania si Kosovo de la sase ore la doua ore.

In Romania, la 16 iunie 2004 grupul american Bechtel a demarat lucrarile la autostrada Brasov-Bors. Costurile totale pentru aceasta autostrada in lungime de 415 kilometri sunt evaluate la circa 3,8 miliarde euro, din care 2,2 miliarde euro pentru lucrari.

RompresdirectNews.ro - Topul blogurilor
Recomandari 29 Septembrie 2006

1.Povestea adevarata a mortii lui Steve Irwin
...

2.Numarul ziarelor vindute a scazut destul de mult in ultimii 2 ani
O analiza a directoarei de marketing a Gazetei, Dochita Zenoveiov, remarca un lucru nu tocmai pozitiv pentru presa din RO. Vinzarile au scazut de la o medie de 900.000 de exemplare pe zi in 2004, la 700.000 in 2006! S-au luat in calcul rezultatele primelor 10 ziare.

3.Cate parale face Teo?
SOV catre Teo: "Eu nu stiu cate parale faci dumneata." Dureros de sincer, veti spune (daca Teo Trandafir va e antipatica). Dar sa n-avem prejudecati.

4.Scandal: Moldova nu va fi prezenta la summit-ul francofoniei
Desi membra cu drepturi depline in Organizatia Internationala a Francofoniei, Republica Moldova nu a trimis la Summit-ul de la Bucuresti nici macar ministrul de externe. Andrei Stratan nu a participat, ieri, la Conferinta Ministeriala, iar prezenta presedintelui Vladimir Voronin, pentru maine, nu era confirmata, dupa cum a spus seful diplomatiei romane, Mihai-Razvan Ungureanu.

5.De ce nu vor emigra oamenii din Romania
Varul meu Nelu femeie de serviciu la NASA (fost inginer IT in Romania) a gasit stergand folderele de praf un studiu care ma pune pe ganduri. Din surse secrete NASA natia Romana a fost aleasa pentru a coloniza planeta Marte. Din toate natiile studiate au fost alesi Romanii pentru ca intru-n viitor habitat artificial pe Marte ar rezista cel mai bine.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1102 ori