Bechtel, reclamata de 50 de subcontractori

Luni, 20 Iunie 2011, ora 10:57
1914 citiri
Bechtel, reclamata de 50 de subcontractori

Bechtel este acuzata de 50 de subcontractori pentru neplata a diverse lucrari executate in 2010 la Autostrada Transilvania, conform Mediafax.

ece administratori de firme din Cluj si Salaj au fost primiti, luni dimineata, in audienta la prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, acestia reclamand ca din cauza neplatii sumelor datorate de catre compania Bechtel, cuprinse intre zeci de mii de lei si milioane de euro, au fost nevoiti sa trimita angajati in somaj, sa renunte la masinile achizitionate in leasing si chiar sa isi inchida afacerile.

"Noi am subcontractat lucrari pentru Bechtel la Autostrada Transilvania in anul 2010. Avem facturi si nu ni s-au platit. Am lucrat la Autostrada Transilvania, se circula pe autostrada si am vrea sa ne primim banii. Asta e durerea noastra. Sunt peste 50 de firme, unii zic ca sunt 150.

Am cerut sprijinul prefectului de Cluj, ca reprezentant al Guvernului in teritoriu, sa vedem ce se poate face, sa ne ajute in recuperarea banilor", a declarat Gavril Vagner, care are de recuperat 80.000 de lei pentru lucrarile facute de firma sa de transport si materiale de constructii.

El a precizat ca s-au purtat discutii si cu conducerea companiei Bechtel pentru plata datoriilor, dar aceasta amana luarea oricarei decizii.

"Noi ne-am saturat de un an de zile sa tot asteptam. Cei de la Bechtel ne amana ca sunt in discutii cu Guvernul. Avem necazuri si noi. Vedem ce solutii ar fi, sa dam Bechtel in judecata ar fi una, dar nu este cazul, vrem sa ne intelegem normal", a mai spus Vagner.

La randul sau, un alt administrator de firma, Costel Calugar, a precizat ca are de primit de la compania Bechtel "mai multe milioane de euro" pentru lucrarile executate la Autostrada Transilvania.

"Am avut lucrari de transport, de piatra, balast si nu am primit banii de peste un an si doua luni. Am de recuperat milioane de euro, am platit TVA si datoriile la stat. Am fost nevoit sa dau afara mai mult de jumatate din angajati, dar sunt alte firme care si-au pierdut masinile achizitionate in leasing sau au dat faliment.

O solutie ar fi preluarea datoriilor pe care Bechtel le are catre firmele care au lucrat la Autostrada Transilvania de catre CNADNR. Ne temem ca Bechtel ar putea sa plece din Romania si sa nu-si plateasca datoriile", a precizat Calugar.

Prefectul Florin Stamatian a declarat ca va incerca sa ajute firmele subcontractoare la Bechtel pentru recuperarea datoriilor.

"Reprezentantiilor firmelor subcontractoare la Bechtel au venit cu o solutie care poate fi viabila. O sa fac demersurile necesare in aceasta directie", a spus Florin Stamatian.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#autostrada, #autostrada transilvania, #bechtel, #constructii, #datorie bechtel , #Datorii