Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF va trimite scrisori firmelor din Bucuresti si Ilfov cu explicatii privind esalonarea datoriilor

ANAF va trimite scrisori firmelor din Bucuresti si Ilfov cu explicatii privind esalonarea datoriilor


Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va trimite scrisori catre firmele mijlocii din Bucuresti si Ilfov prin care va detalia detalia informatiile necesare solicitarii facilitatilor la plata, informeaza institutia.

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi doreste sa vina in spijinul contribuabililor cu dificultati financiare, explicandu-le personalizat despre posibilitatea de a beneficia de facilitati la plata obligatiilor fiscale restante, in vederea eliminarii riscului de blocaj financiar al firmei ce poate fi determinat de aplicarea prevederilor Codului de Procedura Fiscala referitoare la executarea silita", se arata intr-un comunicat al institutiei, potrivit Mediafax.

Proiectul pilot, care se va derula pana la finele acestui an, are ca scop final recuperarea arieratelor fiscale inregistrate de contribuabilii mijlocii din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov .

Pentru evaluarea oportunitatii unei astfel de initiative la nivel national, ANAF cala va implementa acest proiect pilot pana la finele acestui an, urmand ca, in functie de impactul creat in randul firmelor mijlocii si de rezultatele obtinute, acest demers sa continue si asupra celorlalte categorii de contribuabili.

Pentru restul contribuabililor, informatiile necesare precum si categoriile de esalonari fiscale permise de legislatia in domeniu sunt facute publice atat pe site-ul ANAF, cat si la sediile organelor fiscale teritoriale, se mai arata in comunicatul ANAF.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2331 ori