Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

12.000 persoane cu datorii la stat, executate silit

12.000 persoane cu datorii la stat, executate silit

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Gorj a intocmit in acest an acte pentru executarea silita pentru aproximativ 12.000 de persoane din Tg. Jiu care au datorii la plata taxelor si impozitelor, transmite corespondentul NewsIn.

In plus, au fost infiintate si 4.000 de popriri tot pentru persoane fizice.

"In prima instanta sunt trimise somatii si daca in termen de 15 zile omul nu reuseste sa-si plateasca datoriile, i se opresc banii din salariu, se face poprirte pentru ca am renuntat la aplicarea de sechestru pe bunuri. Nu era rentabila.


S-au intocmit 12.000 de acte de executare silita, adica somatii titluri executorii. Pentru 4.000 de contribuabili am reusit sa identificam locuri de munca, conturi curente unde au existat sume ce au fost proprite si virate.


In acest an am incasat 1.3 milioane lei, adica 13 miliarde lei vechi numai de la contribuabili persoane fizice, dar mai avem de incasat inca 50 miliarde lei vechi", a declarat Mariana Budulan, directorul Directiei de Impozite si Taxe Locale Targu Jiu.

In cazul debitorilor ale caror creante nu au fost stinse in termen de 15 zile de la data incheierii procesului verbal de sechestru, sunt organizate licitatii in vederea valorificarii bunurilor sechestrate si a recuperarii datoriilor restante.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2224 ori
Citeste mai multe despredatorii stat executari silite taxe impozite