Piata de colectare de creante va ajunge la 300 milioane de lei

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 14:18
1831 citiri
Piata de colectare de creante va ajunge la 300 milioane de lei

Piata de colectare de creante din Romania va ajunge la circa 230 milioane lei in acest an, urmand ca in 2012 sa atinga nivelul de 300 milioane lei, pe fondul achizitiilor de portofolii de credite neperformante din perioada 2010 - 2011, a declarat directorul general al EOS KSI Romania.

"Daca recesiunea va continua si anul viitor, estimam o scadere a preturilor portofoliilor de credite neperformante (debt purchase), de la circa 8% in prezent, la aproximativ 5%. In 2012 ne asteptam la o crestere a pietei de colectare de creante, bazata pe achizitiile de portofolii neperformante din perioada 2010-2011, in special pentru acei jucatori care au fost activi pe segmentul achizitionarii de credite neperformante", a declarat directorul general al EOS KSI Romania, Georg Kovacs.

Acesta a mentionat ca piata de colectare de creante din Romania a fost de circa 200 milioane de lei in 2010.

Kovacs sustine ca in 2010-2011 s-a observat o "curatare" a creditelor de retail fara garantii in sectorul bancar, prin externalizarea si vanzarea portofoliilor neperformante.

"In 2012, estimam o scadere a volumelor externalizate pentru creditele de retail neperformante fara garantie. Deja se observa aceasta tendinta in acest an. Ne asteptam ca bancile sa inceapa sa vanda credite neperformante garantate cu ipoteca in 2012. Achizitiile portofoliilor de creante in viitorul apropiat se vor concentra pe creditele garantate cu ipoteca", a mai spus directorul general al EOS KSI Romania.

Potrivit EOS KSI , piata locala de colectare a creantelor a inceput sa se dezvolte in 2003-2004, odata cu avansul segmentului de credite de consum, iar in prezent este dominata de circa zece jucatori importanti (locali si internationali), pe langa care activeaza 30-40 de jucatori medii sau mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#colectare creante, #creante Romania , #Creante