Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum poti recupera creantele transfrontaliere? Afla cum va simplifica CE procedurile!

Cum poti recupera creantele transfrontaliere? Afla cum va simplifica CE procedurile!

Anual, intreprinderile mici si mijlocii din Uniunea Europeana pierd aproximativ 600 de milioane de euro, contravaloarea creantelor pe care se vad nevoite sa le anuleze deoarece nu le pot recupera de la partenerii de peste hotare.

La ora actuala, creantele transfrontaliere reprezinta o reala problema pentru aproximativ un milion de IMM-uri, cifra aproape dubla fata de numarul total de IMM-uri active din Romania.

Deoarece procedurile pentru recuperarea creantelor transfrontaliere presupun costuri insemnate, procedurile juridice fiind complexe si diferite de la o legislatie nationala la alta, Comisia Europeana a anuntat, la inceputul acestei saptamani, o serie de masuri prin care sa se inlesneasca demersul creditorilor de recuperare a creantelor transfrontaliere.

Printre masuri se numara si o propunere de Regulament privind ordonanta asiguratorie de indisponibilizare a conturilor bancare la nivel european pentru facilitarea recuperarii creantelor transfrontaliere, atat pentru cetateni cat si pentru intreprinderi.

Citeste continuarea pe Ziare.comTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1080 ori
Citeste mai multe desprecreante creante transfrontaliere imm